30 Ekim 2013 Çarşamba

Daihatsu Kopen


Ürettiği küçük boyutlu otomobillerle dikkat çeken Japon firma Daihatsu bu yıl Tokyo'da farklı Kopen konseptleri sergileyecek. Araçlar tahmin edildiği gibi yeni nesil Copen'in bir ön gösterimi niteliğinde.

Geçtiğimiz yıl Endonezya'da tanıtılan D-R konseptinin geliştirilmiş bir versiyonu olan otomobiller 3.395 mm boya, 1.475 mm genişliğe ve 1.275 mm yüksekliğe sahip. Eskisinden çok daha dinamik bir görünüm sunan araçların ön kısımlarında Toyota GT86 - Subaru BRZ ikizlerinin simasını görmek mümkün.


İnce yapılı yan aynalara sahip olan otomobillerde çift çıkışlı egzoz sistemi, geniş ön panjur, büyük çaplı jantlar ve XMZ versiyonda plastik gövde korumaları göze çarpıyor.


Sade ve oldukça şık iç mekanlara sahip olan konseptlerde dokunmatik bir panele ev sahipliği yapan dik orta konsol, küçük bir vites topuzu, deri ve Alcantara döşemeler, sportif tasarımlı bir direksiyon simidi, karbon fiber kaplamalar, yüksek yan desteklere sahip koltuklar ve dijital gösterge paneli dikkat çekiyor.

Kaputu altında büyük bir sürpriz barındırmayan araçlarda 660 cc hacimli benzinli motor ve sürekli değişken oranlı şanzıman (CVT) kullanılmış.

1 yorum:

  1. bu aracın üretim versiyonunda, kimsenin beklemediği bir yol tutuşa sahip olmasını hayal ediyorum. mini'den iyi mesela o zaman sürüş hastaları ne yapardı? biraz masraflı olabilir ama böyle bir manyaklığı japonlar'dan isterdim.

    YanıtlaSil