8 Ekim 2013 Salı

Cadillac Escalade


GM büyük SUV modellerinin yeni nesil versiyonlarını tanıtmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay tanıtılan Chevrolet ve GMC logolu araçların ardından sıra lüks kardeş Cadillac Escalade'e geldi.

Genel hatları, kardeşlerinde olduğu gibi çok değişmeyen aracın dev ön panjuru ve ön çamurluğun üzerine doğru uzayan farları diğer Cadillac modellerine göndermeler yapıyor. Ön tamponu altına çift parçalı splitter eklenen Escalade'in yan yüzeyinde kromajlı kapı çıtaları, 20 inç çaplı jantlar ve kapı altı basamaklar dikkat çekiyor.

Opsiyonel donanımında 22 inç çaplı jantlar bulunan aracın sade görünümlü arka bölümünde tavana kadar uzayan ince yapılı LED stoplar ve spoiler bulunuyor.


İç mekanında görülen değişiklikler daha büyük olan aracın yaşam alanında sedan kardeşlerinden alınmış tasarım detayları görülebiliyor. Üst kısmında büyük bir dokunmatik ekran sunan orta konsolun yanlarına dik olarak yerleştirilen havalandırma ızgaraları ile aşağısında yer alan havalandırma ve ses sistemi kumandaları Cadillac SRX ve CTS gibi modellerde de görülebiliyor.

Şık görünümlü ve çok fonksiyonlu bir direksiyon simidine sahip olan aracın yaşam alanında ahşap kaplama, deri döşeme ve kromaj bolca kullanılmış. Dijital gösterge paneli de eskisinden daha renkli olan Escalade üç koltuk sırasına sahip. İki ve üçüncü koltuk sıraları düz bir zemin oluşturacak şekilde yatırılabilen aracın ses yalıtımında da ilerleme kaydedilmiş.


Donanımı da zenginleşen yeni nesil Escalade'de ısıtmalı ve soğutmalı ön koltuklar, ısıtmalı ikinci koltuk sırası, DVD ve Blu-ray oynatıcısına sahip arka koltuk eğlence sistemi ve ambiyans ışıklandırması gibi aksesuarlar bulunabiliyor. Güvenlik donanımı da zenginleşen araçta kör nokta ve çapraz trafik uyarısı, kilitli arka diferansiyel, ön koltuk arası hava yastığı, şerit takip yardımcısı, kaza algılama sistemi,otomatik frenleme sitemi ve adaptif cruise control gibi kalemler seçilebiliyor.

Kaputu altında 6.2 litre hacimli bir v8 motor görev yapan araç 420 beygir güç, 625 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan Escalade iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor.

4 yorum:

  1. Teşekkürler Onur bey. Seriye hybrid bir model de eklenecek mi? Hoş, eklense alabilecek miyim? Tabii ki hayır ama bu motorla Avrupa pazarında şansı oldukça az gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hybrid olacak önceki nesilde olduğu gibi. Onunla da Avrupa şansı oldukça düşük gerçi ama zaten Avrupa pazarı düşünülerek tasarlanmış bir araç değil.

      Sil
  2. duramax yine yok. o olsa avrupada iş yapar aslında

    YanıtlaSil
  3. sonunda chevrolet'ten çok cadillac'a benzemeye başladı.

    YanıtlaSil