5 Eylül 2013 Perşembe

Smart Fourjoy


Smart dört kişilik otomobil üretimine geri dönecekmiş gibi görünüyor. Üretici bu yıl Frankfurt'ta elektrik motorlu küçük bir hatchback konsepti sergileyecek.

Kapıları, arka camı veya tavanı bulunmayan otomobilde LED farlar, geniş çaplı jantlar ve parlatılmış alüminyum gövde parçaları dikkat çekiyor. 3.494 mm boya ve 1.978 mm genişliğe sahip olan otomobil 1.494 mm yükseklikte.


İç mekanı sade bir tasarıma sahip olan koneptte neredeyse oval bir direksiyon simidi kullanılırken gösterge panelinin ortasında dijital bir ekran yer alıyor. Başka bir kontrol ekranına sahip olmayan araçta bu görevi birisi orta konsola, diğeri arka koltukların arasına yerleştirilen iki akıllı telefon görüyor.

75 beygir güce sahip elektrik motoruna sahip olan otomobilin 17.6 kWh kapasiteli pilleri 7 saatte doldurulurken hızlı şarj cihazıyla bu süre 1 saate iniyor.

6 yorum:

  1. bu mercedes'in golf arabası konsepti olmayacak mıydı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Golf arabası olmak için bagajı çok küçük :)

      Sil
    2. bahsettiğim şuydu:
      http://www.autoblog.com/2013/07/23/mercedes-designs-golf-cart-of-future-pics/
      frankfurta çıkabilirler diye düşünüyordum

      Sil
    3. Evet, vardı böyle bir şey ama konepte dönüşemedi.

      Sil
  2. gelecekte smart markasının yaşayabilmesi için bir elektrikli oto üreticisine evrilmesi gerekiyor. bu model de teorimi destekliyor (yani 4, 2 ve gerekirse 1 kişilik e-otolar üreten bir firma)

    YanıtlaSil
  3. Bat artık bat! Bir halta benzemeyen pahalı arabalar yapan gereksiz bir üreticisin Smart.

    YanıtlaSil