3 Eylül 2013 Salı

Land Rover Discovery


Land Rover Discovery bir kere daha makyajlandı. Kapsamı dar tutulan operasyonun ardından aracın motoru daha tutumlu hale gelmiş.

Hafifçe rötuşlanan tampon, ön panjur ve farlar haricinde gövdesinde bir farklılık olmayan araçta yeni jant seçenekleri kullanılırken kaputun ön kısmında artık Discovery'nin model adı yazıyor.

256 beygir güç, 600 Nm tork üretmeye devam eden 3 litre hacimli turbo Diesel motorunu koruyan aracın ortalama tüketim değeriyse 8 litre/100 km'ye gerilemiş.

11 yorum:

  1. Sizce 8 litre tüketim mantıklı bir değer mi 3 litrelik motor için? Yada nasıl bir hesap yaptılar da buldular? Bence en az ortalamada 11 litresi var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu arabaya bindinmi yakcak arkadaşşş alma hesabını yapıyosan

      Sil
    2. Araçların yakıt tüketimleri laboratuar ortamında yapılan testler sonucunda bulunuyor. Avrupa için açıklanan bütün veriler aynı standartlarda hesaplanıyor ve evet, gerçek hayatta bunlara ulaşmak çok zor.

      Sil
  2. Sen burada baktığın her arabayı alıyorsun galiba, vayy arkadaşşş. E-mail adresini ver de cv'mi yollayım, şöför al beni yanına...

    YanıtlaSil
  3. Bu aracta cift sasi mi vardi jeremy abimiz anlatmisti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şasi ve gövde tamamen ayrı bu araçta. Bu nedenle 2.5 tonun üzerine çıkıyor ağırlığı.

      Sil
  4. alman premiumlarla rekabet edebilmesi için gücünü 300 hp civarına çıkarırken tüketimi %50 azaltmalı (bu bmw için sıradan bi durum ama land rover için çok zor bir işlem olabilir orasını bilemem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşmeli kesinlikle ama %50 de biraz zor bence. 4 litre/100 km ciddi anlamda az.

      Sil
  5. Ben bu araca bayılıyorum yahu. Evet, tipsiz belki ama Range Rover'dan çok daha karakterli duruyor. 4. nesliyle özellikle içi de tamamen değişerek Range Rover lükslüğüne yaklaştı. Makyajda en dikkat çekici husus aracın kaputundaki "Land Rover" yazısının yerini "Discovery" e bırakması olmuş. Bence de güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Eski 5 litrelik V8 yerine Jaguar'dan alınan, 6500rpm de 250kW ve 450Nm tork üreten SCV6 seri kodlu, 3 litreliksupercharged benzinli motor ithalatı yapılırmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı hacimli turbo Diesel motor olunca listeye eklemediler muhtemelen bu üniteyi ama istek üzerine getirirler büyük ihtimalle.

      Sil