12 Eylül 2013 Perşembe

Chevrolet Tahoe / GMC Yukon


Frankfurt sayesinde otomobil dünyasının gözü Avrupa'da olsa da Amerika kıtası için de arada önemli haberler geliyor. General Motors, büyük SUV modelleri Tahoe ve Yukon'un yanında daha da büyük araçları Suburban ve Yukon XL'in yeni nesil versiyonlarını tanıttı.


Eskisinden daha köşeli bir yapıya sahip olan yeni nesil araçlarda alışık olduğumuz krom parçaların yanında LED gündüz farları, büyük ön panjur, 18, 20 veya 22 inç çaplı jantlar da bulunuyor.

Üç sıra koltuğa sahip iç mekan eskiden olduğu gibi ihtişamını koruyor. Ön koltuklar araında büyük bir kol dayanağına yer veren GM orta konsolda dokunmatik bir ekran kullanmış. Chevrolet logolu modellerde altı adet analog gösterge sunan gösterge paneli GMC modellerinde iki analog, bir de dijital ünite sunuyor.


Donanımı da zenginleştirilen araçlarda adaptif hız sabitleme sistemi, çapraz trafik uyarısı, 3. nesil elektro hidrolik süspansiyon sistemi, park yardımcısı, ön koltuk orta hava yastığı, şeritte kalma asistanı ve kaza uyarısı gibi aksesuarlar yer alıyor.

Kaputu altında şimdilik sadece 5.3 litre hacimli bir v8 motor bulunan araçlar 355 beygir güç, 520 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olan otomobiller iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor.

14 yorum:

  1. küresel ısınmanın nedeni..

    YanıtlaSil
  2. sevdiğim tek arazi aracı, Suburban...

    YanıtlaSil
  3. Marangozhanede mi tasarlamışlar bunları böyle ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen ne anlarsin amerikan arabasindan lan balta seni!

      Sil
  4. direksiyonunda denalı neden yazıyor

    YanıtlaSil
  5. aracın yan kısmında da denalı yazıyor.

    YanıtlaSil
  6. Denali, Yukon'un en lüks modelinin adı. O nedenle yazıyor sağında solunda.

    YanıtlaSil
  7. onur bey tahoenin fotoğrafını paylaşmamışsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suburban'ın Yukon boyutunda olanı diye paylaşmadım.

      Sil
  8. Amerikalıların bu tarz denyoluklara devam etmesi hayret verici. Bir yandan Fisker'ı (battı) bir yandan Tesla'yı vb. finanse et, bir yandan da bu araçlara, 6-7 litrelik GMC Sierra'lara devam et. Sonra Detroit neden battı?

    YanıtlaSil
  9. bu 2 araç arasındaki farklar nelerdir?pickup versiyonları da hep aynı anda tanıtılıyor.belli ki ortak parçaları vs. çok fazla.ama pek bir fark göremiyorum ikisinin arasında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik anlamda fark yok zaten. Yukon daha lüks standart donanım ve daha bol kromaj sunuyor sadece.

      Sil
    2. anladım.vallahi bu tip suv'ları görünce escalade'den gerisi yalanmış gibi geliyor :) sanırım escalade bu araçların daha da lüks versiyonu.çünkü bir yazınızda gm'nin lüks markası olduğundan bahsetmiştiniz cadillac'ın

      Sil
    3. Aynen öyle. Escalade'de teknik olarak aynı bu ikiliyle. Görünüm ve donanımda bazı farklılıklar var sadece.

      Sil