20 Eylül 2013 Cuma

BMW 4 Serisi Coupé ve X5


BMW cephesinden Türkiye için hem iyi hem de kötü haberler var. İyi haber yeni nesil X5'in potansiyel müşterileri için gelirken kötü haber 4 Serisi Coupé müşterilerine geldi.

Daha önce tanıtılan motor seçeneklerinin yanında 4 Serisi Coupé'ye iki ünite daha ekleyeceğini açıklayan BMW bu ünitelerden ilkinin 420i'de kullanılacak 2 litre hacimli motor olacağını belirtti. Şimdilik 1.6 litre hacimli motorla donatılmayacak gibi görünen otomobil daha büyük motoruyla 184 beygir güç üretebiliyor.

Diesel seven Avrupalı müşteriler için de 430d'yi duyuran üretici, otomobilde kullanılan 3 litre hacimli turbo Diesel ünitenin 313 beygir güç üretebildiğini açıkladı.


Yeni nesil X5'in kaput altını da şenlendiren BMW 313 beygir gücündeki turbo Diesel motoru bu araçta X5 xDrive40d model adı altında sunacak. X5 xDrive35i'de görev yapan 3 litre hacimli benzinli motor 306 beygir güç üretebilirken Türkiye için asıl önemli haber olan 2 litre hacimli turbo Diesel motorun 218 beygir güç üretebildiği açıklandı. Üstelik bu motor sDrive25d model adı altında arkadan itiş sistemiyle de sunulacak.

8 yorum:

  1. 430d'de kullanılacak olan 3 lt motor acaba HDI motor mu PSA'dan aldıkları? değildir di mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PSA'dan sadece 1.6 litre hacimli motoru alıyor BMW. 3 litre hacimli ünite sıralı 6 silindirli.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Henüz açıklanmadı yeni motorların fiyatları ama özellikle X5'te şimdiki fiyatlandırmaya göre en düşük modelden %15-20 daha düşük fiyat beklenebilir.

      Sil
  3. 2LT diesel motor 3,4 ve 5 serilerinde X Drive yani 4 çeker olarak da varken en büyük X serisi olan X5 de S drive olmasi tamamen bir FAIL..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadan itiş sistemiyle DE unulacak yazmıştım. xDrive da var yani.

      Sil
  4. x5in çirkinliği. d sütunundan gerisi zaten x3de hiç olmadı aynısını alıp buna da taşıdılar. üşüyoruz bangle reyizzz

    YanıtlaSil
  5. eski x5ler daha güzeldi, git gide bozuyorlar arabayı.

    YanıtlaSil