9 Eylül 2013 Pazartesi

Audi Nanuk Quattro Concept


Audi'nin sürprizleri devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Frankfurt'ta sergileyeceği sportif coupé konseptini tanıtan üretici şimdi de coupé-crossover konseptinin üzerindeki perdeyi kaldırdı.

Cenevre'de sergilenen Giugiaro Parcour konseptini andıran bir yapıya sahip olan otomobil 4.541 mm boya, 1.990 mm genişliğe, 1.337 mm yüksekliğe,ve 2.710 mm aks mesafesine sahip. 22 inç çaplı jantlarla donatılan aracın yan aynaları yerine kameralar kullanılırken kapıların arka kısımlarında havalandırma girişlerine yer verilmiş.


Büyük bir ön panjura sahip olan aracın ön tamponunda da büyük hava girişlerine yer verilmiş. LED aydınlatma grubu konsepte farklı bir görünüm verirken şişkin çamurluklar güçlü duruşu pekiştiriyor. Yüksekliği ayarlanabilir bir süspansiyon sistemiyle donatılan otomobilde karbon seramik fren diskleri kullanılmış.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 5 litre hacimli bir v10 Diesel motor görev yapan konsept 544 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli S Tronic şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 305 km/s. 1.900 kg ağırlığa sahip aracın ortalama yakıt tüketim değeriyse 7.8 litre/100 km.

12 yorum:

  1. yılların italdesign'ı almanların tasarım departmanı oldu be, money is the power - power is the money ake.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buna mukabil dr. piech de 2000li yılların hitleridir. eyyorlamam bukadar, hayırlı işler...

      Sil
  2. tamam performansına ve tüketimine diyecek bir şey yok ama tekerlekler biraz büyük gibi geldi. tıpkı çocukların bindiği akülü arabalar gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım kardeşim bir sonraki r8in habercisi, sen çok yanlış anladın olayı

      Sil
  3. giugira parcour x quattro coupe concept = nanuk...

    YanıtlaSil
  4. concept lerdeki uçuk rakamlara alışığız hafif olmasını bekliyodum ben 1900 kg ne ya dökme çelik mi araba

    YanıtlaSil
  5. 2 fotoğraf arasında hızlı değişim yaparsanız amatör fotoşop nedir öğrenebilirsiniz :D

    YanıtlaSil
  6. ONUR ABİCİM HABERLERİNİ ÇALIYORLAR DEMİŞ OLAYIM İZİNSİZ KOPYALANMASI SUÇ DEMİŞSİNDE çalanlar var yinede kopya içerik seo planında bak kimlerin çaldığına

    YanıtlaSil
  7. Küçük sitelerden gazetelere kadar çalıyor biliyorum. Mahkemede tazminatı çalınan makale başına alabiliyormuşum, dolayısıyla bekleyip ciddi bir miktara ulaştığında dava edeceğim hepsini birden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük sitelere kıymayın Onur Bey :) Büyüklerin de gözünün yaşına bakmayın. Elinize, emeğinize sağlık.

      Sil
  8. Zevkler ve renkler diyorum, farklı fikirler ve bakış açıları diyorum, konsept bu daha çok değişir diyorum ama omuyor. Audi adına ne varsa hepsini yıkıp üzerinde tepinen bir konsept otomobil... Ben bakmaya dayanamazken tüm dünya ile paylaşırken ne düşündüklerini anlamak mümkün değil.

    YanıtlaSil