29 Ağustos 2013 Perşembe

Volvo Concept Coupé


Volvo'nun değişimi devam ediyor. İsveç merkezli üreticinin kontrolünün Çin'e geçmesinin ardından dikkat çekici modellerle piyasayı kasıp kavuran marka şimdi de coupé modeli P1800'ün yeni çağa uygun konseptini sergiliyor.

Firmanın köşeli tasarım anlayışını sürdürdüğü görülebilen otomobilde dik bir burun kısmı, LED aydınlatma grubu, 21 inç çaplı jantlar, kıvrımlı yan çizgiler, ince yapılı yan aynalar, cam tavan, gizlenmiş kapı kolları, düz inen bir arka kısım ve şık tasarımlı stoplar dikkat çekiyor.


İç mekanda daha da köşeli bir tasarım anlayışı edinen konseptte yüksek yan destekli koltuklar, dokunmatik ekrandan oluşan orta konsol, dijital göstergeler, ince yapılı havalandırma ızgaraları, küçük vites topuzu ve üç kollu direksiyon simidi görülebiliyor.


Böbürlenmeyi de unutmayan Volvo, koltukların arasına sabitlediği emniyet kemerlerinde kullandığı tek parça tokaların üzerine "Since 1959" yazmış. Bu ibare üç noktadan bağlantılı emniyet kemerinin patentinin alındığı yılı işaret ediyor.

Hibrit bir motora sahip olan araçta 2 litre hacimli benzinli motorun yanında elektrik motoru da kullanılmış. Bu birliktelik yaklaşık 400 beygir güç ve 600 Nm tork anlamına geliyor.

2 yorum:

  1. sonunda bir coupe yeni volvo'dan. ne zamandir bekliyordum bunu. en yakin zamanda seri uretim modeline gecerler umarim. coupe sevdalilarini cok bekletmezler diye umuyorum. ne zamandir bir coupe goremedik voldo'dan. cakma coupe c30 da bitti gitti.

    YanıtlaSil
  2. "never make it" diyolla bunun için

    YanıtlaSil