30 Ağustos 2013 Cuma

Toyota Land Cruiser Prado


Toyota Land Cruiser ailesinin küçüğü Prado makyajlandı. Donanımlarında da iyileştirme yapılan aracın görünümü yine herkesin hoşuna gitmeyecek gibi duruyor.

Eskisinden çok daha cesur davranıp dikkat çekici bir yüz tasarlamaya karar veren Toyota, aracı LED gündüz aydınlatmalarına sahip farlar ve daha da büyük bir ön panjurla donatırken ön tamponu da rötuşlamış. Donanıma yeni jantları da ekleyen üretici arka kısımda stopların yüzeylerini makyajlarken plakalık üzerindeki krom çıtayı da uzatmış.


İç mekanı da elden geçen Prado'nun arazi kullanımında devreye giren yardımcı sistemleri yeni butonlara sahipken orta konsol da makyajlanmış.

Kaputu altında bir sürpriz olmayan aracın 4 litre hacimli v6 motoru 282 beygir güç, 385 Nm tork üretebilirken 3 litre hacimli turbo Diesel ünite 190 beygir güç, 420 Nm tork üretmeye devam ediyor.

9 yorum:

  1. toyota gittikçe çirkinleşiyor, durduramıyoruz efendim.

    YanıtlaSil
  2. toyota, buradan sana sesleniyorum. uzerine para versen kullanmam ben bu araci. bu ne lan!?

    YanıtlaSil
  3. yine olmamış be abi

    YanıtlaSil
  4. ön far çok saçma tasarlanmış. beni işe alsalar valla daha güzel çizerim. 3 litre motorun güç ve torku modern 2 litre dizeller seviyesinde (hyundai ix35'te 2 litrede 180-185 hp sunuyor). en büyük oto firmasına böyle gözden kaçırmalar yakışmıyor (tasarım da yakışmıyor o ayrı).

    YanıtlaSil
  5. Ön konsola dijital saat koymayı unutmuşlar, oysa ki alışmıştık.

    YanıtlaSil
  6. Bu dijital saate neden bu kadar takıldığınızı ben anlayamıyorum. Çok yakın geçmiş dönemdeki japon otomobillerinin vazgeçilmez aksesuarıydı, dolayısıyla ben günümüzde toyota otomobillerdeki bu saatin aslında çok farklı bir retro detay olarak yerleştirilmiş olabileceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimalle yapmaya çalıştıkları o ama bir şeyin retro olabilmesi için önce kullanımdan kalkmış olması gerekiyor ki geri getirilsin. Bu adamlar dijital saati kullanmayı bırakıyor gibi yapıp tekrar yaymaya başladılar bütün aileye. Bir iki sene bekleselerdi hiç olmazsa.

      Sil
  7. Bu arabaya hayatında binmemiş adamlar yorum yapıyor :)) ulen bu araba ne kum dinler ne çamur ne buz ne kaya.. öyle bir güç verir ki sürücüsüne inanamazsın.. hayatında bindiği arabalar ww'yi geçmeyen adamlar toyota'ya laf ediyor ya la !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayatında bindiği arabalar toyota'yı geçmeyen adam hayatında bindiği arabalar vw'i geçmeyen adamlara laf ediyor ya la

      Sil