14 Ağustos 2013 Çarşamba

Škoda Yeti


Çek üretici Škoda'nın kompakt SUV modeli Yeti makyajlandı. Genel hatlarında bir farklılık olmayan aracın ön görünümüyse tamamen yenilenmiş.

Önden bakıldığında çok daha köşeli hatlara sahip olduğu görülen Yeti'nin farları ve ön panjuruyle birlikte kaputu da yenilenmiş. LED gündüz farlarına da sahip olan otomobilin sis farlarıysa keskin hatlı tamponun alt kısmına taşınmış.

Araç için yeni jant seçenekleri sunmaya başlayan Škoda bu sefer Yeti'yi iki farklı paketle sunacak. Arazi için düşünülen ilk pakette siyah renkli gövde koruma çıtaları dikkat çekerken şehir kullanımına yönelik ikinci pakette bu parçalar gövde rengine boyanmış. Marka logoları artık metalik renkli olan aracın stoplarında da LED teknolojisi kullanılmış.


İç mekanında tasarım olarak büyük bir yenilik olmayan Yeti'nin yeni döşeme rengi seçenekleri, direksiyon simidi, vites kolu ve gösterge paneli zemini gibi farklılıkları bulunuyor. Donanımında geri görüş kamerası sunan ilk Škoda modeli olan Yeti'de yerinden çıkartılabilen LED ışıklandırma ve anahtarsız giriş sistemi de görev yapmaya başlamış.

Önceden olduğu gibi hacimleri 1.2 ile 2 litre, güçleriyse 105 ile 170 beygir arasında değişen benzinli ve Diesel motorlarla donatılacak olan Yeti'de modeline göre iki veya dört tekerlekten çekiş sistemi, 6 ileri manuel veya 6 ile 7 ileri vitesli DSG şanzımanlar alınabilecek.

6 yorum:

  1. Güzel bi tasarım olmuş düşünülecek bir araç

    YanıtlaSil
  2. stoplarda kullanılan ledler yeni octavia daki gibiyse hiç hoş durmaz. makyaj öncesi çok orijinal bir tasarımı vardı. baya da beğeneni vardı. şimdi almanlardan çakan çin arabaları gibi tiguan dan çakılmış vasat bir araba gibi duruyor.

    YanıtlaSil
  3. makyaj adı altında özgün ikili far (yuvarlak ve onu tamamlayan dörtgen form) klişe tek fara dönüşmüş. kim yaptıysa öyle tasarımcı olmaz olsun.

    YanıtlaSil
  4. yeni serileri hindistan üretimi mi olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hindistan'da üretim olsa da Çek üretimi modeller gelecektir bize. Malum, gümrük birliği.

      Sil
  5. bu çirkin b sütunu, c sütunu ve en önemlisi arkadaki hafif ticari görüntüsünü değiştirene kadar türkiyede satamazlar.

    YanıtlaSil