29 Ağustos 2013 Perşembe

Ferrari 458 Speciale


Ferrari 458 Italia ailesi genişliyor. Otomobilin bir süredir beklenen daha sportif modeli 2013 Frankfurt otomobil fuarında sergilenmeden önce tanıtıldı.

Ciddi görsel farklılıklar sunan otomobilin aerodinamik paketi oldukça dikkat çekici. Farklı tasarıma sahip ön tamponda splitter ve deflektör gibi unsurlar bulunurken bagaj kapağında büyük hava çıkışları yer alıyor. Farklı jantlara sahip olan Speciale'nin yan etekleri de farklı bir tasarıma sahip.


Arka bölümde de farklı bir görünüm sunan aracın hem kaputu hem de arka tamponu yeni tasarıma sahip. Bu kısımda cam yerine pleksiglas kullanan Ferrari tamponun altına büyük bir difüzör de yerleştirmiş. Çift egzoz çıkışı yukarıya alınırken aşağıda sis farları görülebiliyor.

Otomobilin gövdesi üzerinde uzanan şeritler motor bölümünde de devam ederken 4.5 litre hacimli v8 ünite marka tarihinin en güçlü atmosferik emişli v8 motoru ünvanını da almış. 605 beygir güç, 540 Nm tork üretebilen makineyle araç 0'dan 100 km/s sürate 3 saniyede ulaşabilirken 200 km/s 9.1 saniyede görülebiliyor. Ağırlığı 1.290 kg'a indirilen aracın Fiorano pisti tur süresi de 458 Italia'nınkinden 1.5 saniye daha kısa.

2 yorum:

  1. Aracın tasarımındaki küçük değişiklikler bence bu modelin en güzel örnegini yaratmış :)

    YanıtlaSil