30 Ağustos 2013 Cuma

Dacia Duster


Dacia'nın başarılı satış rakamlarına ulaşan SUV modeli Duster makyajlandı. Frankfurt'ta sergilenecek olan yeni aracın görünümünde büyük değişiklikler yapılmamış.

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan ikizi Nissan Terrano'nun görünümüne yakın bir tasarıma sahip olması beklenen Duster sadece küçük farklılıklarla piyasaya çıkacak. Yeni ön panjur, LED gündüz aydınlatmalarına sahip farlar, yeni renk seçenekleri, farklı jantlar, hafifçe rötuşlanan tavan rayları ve stoplar gibi yenilikler sunan otomobilin bagaj kapağında yer alan plastik şerit de makyajlı.


İç mekanda da farklılıklar sunan Duster'da farklı kaplamalara sahip bir direksiyon simidi kullanılırken cam açma düğmeleri kapı kollarına alınmış. Orta konsolu da yenilenen otomobilde dokunmatik ekranlı ses ve navigasyon sistemi de donanıma eklenmiş.

Kaputu altında 1.6 litre hacimli benzinli ve 1.5 litre hacimli turbo Diesel motorlar barındırmaya devam eden Duster'ın en önemli yeniliğiyse 1.2 litre hacimli benzinli motoru. Turbo beslemeye sahip olan ünite 125 beygir gücünde. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla eşleştirilen bu motorla aracın ortalama yakıt tüketimi 6 litre/100 km seviyesinde.

12 yorum:

  1. on kisim yenilikci ve hos olmus. led'ler hem ilginc hem guzel duruyor.

    YanıtlaSil
  2. su sikik dacia türkiyede iyi sattı. bundan kaliteli yerli otomobil yapıp satsak daha az satar. çünkü önyargılıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önyargılısın, bunun yerine gidip 20 yaşındaki vw'ye bin sen. İnsanların ucuza sıfır ve nispeten güzel araba alması batıyor mu sizlere? Madem yerli teşviki, yapsalardı da binseydik. Sanki kuş serisi bu ülkede hiç satılmamış, destek görmemiş gibi yapsak da almazlar demek mallıktır, kusura bakma :)

      Sil
    2. f/p arabasına haksızlık yapıyorsun, içi ufak bi makyaj geçirse en azından cam otomatikleri kapıya alınsa yeterli. gerçi sen bunun yerine 2000 model freelander alırsın tüp takarsın nede olsa marka :)

      Sil
    3. Kus serisinin satildigi donemdeki rekabet ortamiyla simdiki ortami karsilastiriyosan vay haline

      Sil
    4. Az yaksin yetercilik sacma, klimasi sogutmasin ama uflesin yetercilik sacma, insanlarin kalite algisi dusuyor sonra

      Sil
  3. s*kik de olsa, uyduruk da olsa nedense bu arabayı seven ve alan bir çok insan var. insanların para verip aldığı arabaya s*kik demek terbiyesizlik biraz da. ben almadım, almam, ihtiyacım yok. ama ilginç bir şekilde sempatik geliyor bana.

    YanıtlaSil
  4. bi oto dergisinde uzun dönem test sorunlarından biri pas meselesiydi. o konuda kalite artacak mı acaba? öbür tarafta nissan'ın bu modele kendi markasını basması güvenilirliğini gösterir. far tasarımı çok iyi olmuş.

    YanıtlaSil
  5. Benim Duster testimden çıkan sonuç araca ne olduğunu düşünmeden dağa taşa vurmak isteyenler için mükemmel olduğuydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru yazmışsın öyle bir araba ki afedersin eşek niyetine bin dağa taşa vur acımana gerek yok basit bir araç olduğundan dökülme gibi bir olayı da yok.

      Sil
  6. Aracin makyajli halinin ne zaman turkiyede satilmaya baslanacagi belirli mi onur bey ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin değil henüz. Büyük ihtimalle kışa gelmiş olacak.

      Sil