31 Ağustos 2013 Cumartesi

Bulleta RF22


A.B.D. merkezli otomobil üreticisi Bulleta Motors yeni aracını tanıttı. İsmini F-22 Raptor'dan alan araç Lotus Evora temelli.

Ön kısmına bakıldığında farklı bir duruşa sahip panjur ve hava girişleriyle birlikte splitter dikkat çekerken bagaj kapağı üzerinde havalandırma çıkışları görülebiliyor. Tavan ve arka çamurluklarının önünde de hava girişleri bulunan otomobilde 19 inç çaplı jantlar, LED stoplar, ortaya yerleştirilmiş çift egzoz çıkışı ve büyük bir difüzör kullanılmış.


İç mekanının tamamı Evora'dan alınan otomobilin 3.5 litre hacimli motoru da Lotus'ta kullanılıyor. Bulletta'nın kompresör beslemeyle donattığı ünite 505 beygir güç, 555 Nm tork üretebiliyor. Ağırlığı 1.363 kg olarak açıklanan aracın 0'dan 96 km/s sürate ulaşması 3.6 saniye sürüyor.

10 yorum:

  1. +1 harika.

    Ayrica Onur abi, basina bir sey geldi diye korkuyordum / korkuyorduk. Geri donmen iyi oldu haliyle :)

    YanıtlaSil
  2. bir otomobil üreticisi neden başka bir üreticinin modelini görsel/mekanik değiştirerek kendi modeli gibi sunar? bu daha çok modifiye sayılmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecekte üretecekleri özgün modellere ısınma yapıyorlar büyük ihtimalle.

      Sil
  3. bilgisayar modeli bence bu çünkü öyle arka far olmaz sizin dediğiniz gibi içini de lotusun içini almışlar sadece markasını silmişler fotoşopla yani bence bu sefer olmadı onur bey çünkü bu kesin "fake"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. az biraz sakin olup Turkce konussaydin da anlasaydik. nesi olmaz o arka farlarin bence gayet de olur. Neyse Onur bey gelip aciklar neyin ne oldugunu photoshop gercek mi.

      Sil
    2. arkadaşım sen de ilginç bir kardeşimizmişsin, flemenkçe mi yazıyor yukarıda?

      Sil
    3. bilgisayar modeli diyen arkadaş bi zahmet balkondan atlar mısın? ben tutcam söz

      Sil
    4. adam haklı beyler, biraz araştırırsanız görsellerin model olduğunu siz de göreceksiniz

      Sil
    5. Bültenlerde geçilen resimlerin render olması görülmemiş bir şey değil. Alfa da 4C'nin görsellerinin çoğunda bilgisayar çizimi kullanıyordu yakın zamana kadar. Adamların bunu yaparken bir çok sebebi olabilir. Örneğin aracı tamamlayamamış olabilirler veya istedikleri yerlere götürmek için yeterince altyapıları olmayabilir.

      Stoplarınsa bu şekilde üretilememesi için bir neden yok. McLaren MP4-12C'nin stoplarını andırıyor.

      Sil