19 Temmuz 2013 Cuma

Honda Fit/Jazz


Honda, birçok ülke pazarında Fit ismiyle pazarladığı, Avrupa'daysa Jazz ismiyle bilinen küçük hatchback modelinin yeni nesil modellerini tanıttı.

Gövde tasarımı önceki nesil modellerden çok daha köşeli olan otomobilin tanıtımı yapılan ilk versiyonları en tutumlu Hybrid ve sportif RS oldu. Yeni nesil Honda modellerinden tanıdığımız geniş ön panjurda koyu renkli plastik ve ince kromajlı şerit kullanılırken tamponlar sportif bir görünüme sahip.


Yatık ön camıyla birlikte yan çizgisini de koruyan otomobilde bagaj kapağı üstü spoiler ve RS modellerinde geniş yan etekler dikkat çekiyor. Arkasına geçildiğinde daha da köşeli bir tasarıma sahip olduğu görülen Fit'in stopları bagaj kapağının yanlarına doğru devam ediyor.


İç mekanında heyecan verici gelişmeler olmayan otomobilin Hybrid versiyonında dijital gösterge paneli, dokunmatik ekrana sahip navigasyon sistemi, küçük vites topuzu ve yine dokunmatik kumandalara sahip havalandırma sistemi dikkat çekmekte. Bagaj hacmi 354 litre olarak açıklanırken arka koltuk sırtlıkları yatırılarak hacim 884 litreye ulaştırılabiliyor.

Hibrid modellerde de kullanılacak olan 1.5 litre hacimli motoru 130 beygir güç, 155 Nm tork üretebilen otomobilin şanzımanı 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik olarak seçilebiliyor. Avrupa'da satılacak olan 1.3 litre hacimli üniteyse 102 beygir gücünde ve manuel şanzımanın yanında sürekli değişken oranlı şanzımanla (CVT) alınabiliyor.

7 yorum:

  1. İç mekandaki plastik "abicim benden kalitesizini bulamazsın" diye haykırıyor resmen. Arkası da çirkin gözüktü gözüme.

    YanıtlaSil
  2. su caponlar cok bozdu ya. honda ile toyota'nin tasarimlari kim daha cirkin diye yarisiyor resmen.

    YanıtlaSil
  3. mazda ne kadar estetik ve duygusalsa, honda da bir o kadar ruhsuz ve mekanik.

    YanıtlaSil
  4. İç mekan plastikleri üzerinde "Irak Plastik" yazısı eksik kalmış bi. O ne biçim amk, hela ibriği gibi.

    YanıtlaSil
  5. canlı görmeden, dokunmadan plastik bıdı bıdısı yapmak çok abes. sadece tahminde bulunulabilir ki o da tutar. honda bu. 110bin liraya SUV satıp çin malı oyuncak gibi malzeme kullanırlar

    YanıtlaSil
  6. asıl o konsol tasarımını napıcaz onu merak ediyorum

    YanıtlaSil