20 Temmuz 2013 Cumartesi

BMW 4 Serisi Coupé M Performance


BMW'nin geçtiğimiz ay resmen tanıttığı şık modeli 4 Serisi Coupé'ye M Performance parça seçenekleri de eklendi. Otomobilin görünümünü dikkat çekici şekilde değiştiren paketlerin içerisinde motorlar için güç artırıcı parçalar da yer alıyor.

Gövde için farklı grafik seçenekleri sunan BMW ön tamponun altına karbon fiber splitter eklemiş. Ön panjur, yan süslemeler ve yan cam çevresi gibi yerlerde kullanılan kromajlı parçalar da siyaha boyanabilirken yan ayna kaplamaları, yeni yan etekler ve ince yapılı spoiler karbon fiberden üretilmiş. Arka tamponun alt kısmı daha sportif görünümlü bir tasarıma ve bir difüzöre kavuşurken jant çapları 20 inçe ulaşmış.


İç mekanda sportif yan desteklere sahip koltuklar, karbon fiber kaplamalar, Alcantara kaplı ve üst kısmında bilgi ekranı bulunan direksiyon simidi, özel paspaslar ve metal pedal seti dikkat çekiyor.

Kaput altı için geliştirilen kitlerle 420d'nin 2 litre hacimli turbo Diesel motoru 200 beygir güç, 420 Nm tork üretebilir hale gelirken 428i'nin aynı hacimli benzinli ünitesi 270 beygir güç, 390 Nm tork üretebiliyor. 435i'nin turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motoruysa 340 beygir güç, 450 Nm tork üretebilir hale gelmiş.

10 yorum:

  1. 420i 1.6 lt mi olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 520i'nin ardından büyük bir ihtimalle evet olacak bu sorunun cevabı.

      Sil
  2. dış tasarım detayları herhangi bir modifiye firmasının çalışmasına benziyor. m bence hiçbir zaman özgün bir karakter oluşturamadı.

    YanıtlaSil
  3. M4 bekleniyor mu? Gelmesi halinde M3'e veda eder miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. M4 gelecek yıl piyasada olacak. Bir süre M3 göremeyecek olsak da rakiplerin sedan ve station wagon gövdelerde de en performanslı versiyonları sunması bu etiketi geri getirir gibi geliyor bana.

      Sil
  4. E90 M3 --> F80 M3 olacak
    E92 M3 --> F82 M4 olacak
    M olmayan E9x ve M'ler ayni kasayi paylasiyodu.
    Yeni jenerasyon M3 ve M4, F3x kasalarindan farkli olacak (CFRP roof, trunk lid, aluminium hood) o yuzden F80(sedan/M3) F82(coupe/M4) F83(cabrio/M4) olacak.

    YanıtlaSil
  5. 4.20 diesel xdrive ne zaman gelecek Türkiye'ye?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 420i ve 420d'nin xDrive versiyonları Almanya'da Kasım ayında çıkacak piyasaya. Dolayısıyla Aralık'tan önce olması mümkün görünmüyor.

      Sil
  6. m450d düşünülüyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkında bir şey duymadım ama Diesel M4 ilginç olur. Hatta bir de xDrive olursa benzinli kardeşini zorlar rahatça.

      Sil