12 Temmuz 2013 Cuma

Bentley Continental GT3


Pistler şu sıralar bayram ediyor. Yaz aylarıyla birlikte hız kazanan dayanıklılık yarışları yeni otomobillerin tanıtımıyla daha da canlanıyor.

Bentley tarafından tanıtılan yarış aracı pek sürpriz olmayan şekilde Continental GT temelleri üzerine geliştirilmiş. Genişletilen gövdesi üzerinde kullanılan ince yapılı aynalar ve büyük yapılı splitter, yan etekler difüzör ve spoiler gibi parçalar içeren aerodinamik kitle dikkat çeken otomobilin jantları 18 inç çaplı.


İç mekanında tam boy takla kafesi, yarış koltuğu, yangın söndürme sistemi, dijital gösterge paneli, polikarbonat camlar ve çok fonksiyonlu direksiyon simidi bulunan otomobilin kumanda elemanları da sürücünün yanında toplanmış.

Fren, süspansiyon ve egzoz sistemleri yenilenen aracın diferansiyeli de yeni. Standart Continental GT modellerinin aksine arkadan itişli olan otomobilin gövdesinde kule gergileri kullanılmış.


Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip 4 litre hacimli bir v8 motor görev yapan yarış aracı 600 beygir güç üretebiliyor. 1.300 kg ağırlığa sahip olan otomobilde 6 ileri vitesli sıralı şanzıman ve karbon fiber şaft gibi özellikler de yer alıyor.

2 yorum:

  1. Yeşili az olmuş, Daha bir İngiliz durması lazımdı bunun :)

    YanıtlaSil