5 Haziran 2013 Çarşamba

Škoda Octavia RS


Škoda Octavia ailesinin en güçlüsü de yavaş yavaş tanıtılıyor. Tasarım detayları ortaya çıkan otomobilin kaputunun altında da artık daha güçlü motorlar olacağı açıklandı.

Daha sportif görünümlü ön tamponuna kalın yapılı aydınlatmalar eklenen aracın ön panjuru, far zeminleri, yan aynaları ve jantları gibi parçalarında siyah renk dikkat çekiyor. 17, 18 ve 19 inç çaplı jant seçeneklerine sahip olan otomobilde kırmızı kaliperler, spoiler ve çift çıkışlı egzoz sistemi de yer alıyor.


İç mekan fotoğrafları henüz paylaşılmayan aracın yaşam alanında siyah döşemeler ve bol bol RS logosunun bulunduğu açıklandı. Üç kollu direksiyon simidi, daha sportif ön koltuklar, kapı kollarına da eklenen ambiyans ışıklandırması ve metal pedal seti standart donanımda.

Elektro hidrolik direksiyon sistemi, elektronik diferansiyel kilidi ve yenilenen bir süspansiyon sistemine sahip olan araçların yüksekliği de hatchback versiyonda 12, Combi'deyse 13 mm alçaltılmış.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorlar görev yapan Octavia RS'in benzinli ünitesi 220, Diesel'iyse 184 beygir gücünde. 6 ileri manuel şanzıman ve benzinli motorla otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 6.8 saniye sürerken maksimum sürati 248 km/s olarak açıklanıyor. Diesel üniteyle aynı veriler 8.1 saniye ve 232 km/s olarak açıklanıyor.

5 yorum:

  1. renk de tasarım da güzel ve olgun.

    YanıtlaSil
  2. Başarılı bir tasarım olmuş.

    YanıtlaSil
  3. BU PAKETİN 1.6 LİTRELİK DİZELİNİ ALIP BİNCEN ANCAK ÖYLE GİDER BİZİM ÜLKEMİZDE ODA VARSA EĞER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı görünümde yok ama 1.6 TDI var tabi.

      http://onurkoray.blogspot.com/2013/04/skoda-octavia-16-tdi-dsg-elegance.html

      Sil
  4. alinir araba olmus, cok guzel.

    YanıtlaSil