4 Haziran 2013 Salı

Porsche 911 50th Anniversary Edition


Porsche 911 ailesi 50 yaşında. Alman üretici, en popüler modelinin yarım asırlık serüvenini özel bir modelle kutlama kararı aldı. 1963 örneği üretilecek olan aracın Almanya'da 121.199 Euro'dan başlayan fiyatlarla satılacağı da açıklandı.

Özel krem rengiyle dikkat çeken aracın 20 inç çaplı jantları klasik Fuchs modellerini hatırlatan şekilde çift renkli sunulurken ön hava girişlerine kromaj eklenmiş. Carrera S temelleri üzerine geliştirilen otomobilde Carrera 4 ve 4S'in genişletilmiş gövdesi kullanılırken motor kaputuna 911 50 logosu işlenmiş.


Bu seri için bir de özel füme gövde rengi sunacak olan Porsche iç mekanda da klasik 911 modellerine göndermeler yapmış. Gösterge tablosunda çok açık bir yeşile boyanan rakamlar ve beyaz renkli ibreler dikkat çekerken koltukların ortasında kullanılan döşemeler 60'lı yıllardan fırlamış gibi.

400 beygirlik motor gücünde bir değişim bulunmayan araç 7 ileri vitesli manuel veya çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanlarla alınabiliyor.

6 yorum:

  1. 99'dan sonra kendini biraz bozsada Porsche her zaman 1 numara !!

    YanıtlaSil
  2. dış tasarımdaki kibar kromaj uygulaması hoş olmuş. koltukların retro deseni an itibariyle kullandığım baksırımın deseninin aynı.)

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. 911 ve Boxster ailelerinde yok Diesel motor.

      Sil
    2. r8 v12 tdi vardı bir zamanlar. sahi ne oldu ona?

      Sil
    3. Geçemedi seri üretime.

      Sil