4 Haziran 2013 Salı

Pagani Zonda Revolucion


Horatio Pagani'nin Huayra modelini tanıtmasının üzerinden iki yıldan fazla zaman geçmesine rağmen yerini aldığı Zonda modelinin özel versiyonları fabrikadan çıkmaya devam ediyor. Aslında bu cümleyi "ediyordu" şeklinde bitirebiliriz zira Revolucion, türünün son örneği olacak.

Karbon fiber gövde ve titanyum parçalarla desteklenen aracın ağırlığı sadece 1.070 kg. Aerodinamik yapısında ufak değişiklikler yapılan otomobilde yeni deflektör ve stabilizörler görev yapıyor. ABS ayarları farklılaştırılan Revolucion'un Bosch tarafından üretilen çekiş kontrol sisteminde 12 farklı ayar bulunuyor.


Arkada bulunan dev spoilerin açısı ayarlanabilirken Formula 1 teknolojisine sahip yeni karbon seramik fren diskleri hem daha güçlü hem de çok daha uzun ömürlü. Magnezyumdan üretilen 6 ileri sıralı şanzımanı vitesleri 0.2 saniyede değiştirebilen araç pistlerden fırlamış gibi.

6 litre hacimli v12 motoru 800 beygir güç, 730 Nm tork üretebilen Zonda Revolucion'un fiyatıysa vergiler hariç 2.2 milyon Euro.

1 yorum:

  1. en saygi duydugum uretici pagani,kendini bozmayan belki de tek isim. olur da birgun multimilyoner falan olursam kapisinda biterim, tabi anca ruyamda olurum sanirim.

    YanıtlaSil