12 Haziran 2013 Çarşamba

Opel ve Vauxhall Insignia


Alman üretici Opel ve İngiltere'deki kolu Vauxhall, Insignia modelinin makyajlı versiyonlarını tanıttı. Blogun düzenli takipçileri bu aracı Mart ayında Buick Regal olarak zaten görmüştü.

Okyanusaşırı kardeşinde ve tanıtılan ilk konseptlerinde olduğu gibi daha büyük bir ön panjura sahip olan Insignia'nın farları, kaputu ve ön tamponu daha sade bir görünüm sunacak şekilde makyajlanmış. Jant seçenekleri artırılan otomobilin arkasında hafifçe rötuşlanmış tampon, farklı tasarıma sahip LED stoplar ve uzayan süsleme çıtası dikkat çekiyor.


Sports Tourer gövde seçeneğinde geri vites lambaları krom süslemer üzerine alınırken araçların donanımına radar ve kameralı adaptif hız sabitleme, kör nokta uyarısı, ikinci nesil park yardımcısı, eller serbest kapı açma ve motor çalıştırma gibi seçenekler eklenmiş.

İç mekanı Regal'dan aynen alınan araçta daha kaliteli malzemeler kullanılırken orta konsolda görev yapan düğmelerin sayısı azaltılmış. Klima sistemi baştan tasarlanırken üst kısımda yer alan dokunmatik ekran da artık 8 inç büyüklüğünde. Direksiyon simidinde daha ince kollar kullanmaya başlayan Opel el yazısı tanıma sisteminin ünitesini park freni düğmesinin yanına yerleştirmiş.


Kaputu altında ufak tefek yenilikler bulunan aracın 2 litre hacimli turbo Diesel motorunun, 120 beygir güç, 320 Nm tork, 140 beygir güç, 370 Nm tork ve 195 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen versiyonları bulunuyor. Aynı hacimli benzinli motorun gücüyse Regal modellerine yaklaşarak 250 beygire ulaşmış.

Bir diğer benzinli motorsa geçtiğimiz ay Astra'da tanıtılan 1.6 litre hacimli, turbo beslemeli ünite. 170 beygir güç üretebilen bu motor overboost ile 280 Nm tork üretebiliyor. 140 beygir güç üretebilen iki benzinli motordan ilki 1.8, ikincisiyse 1.4 litre hacimli ve turbo beslemeli.

8 yorum:

  1. alirim station wagon kasasini cok hos olmus

    YanıtlaSil
  2. arka ve iç makyaj güzel olmuş ama ön ızgaranın büyütülmesi arabanın atletik ve spor görünümüne gölge düşürmüş. siz ne düşünüyorsunuz onur bey? ayrıca 1.6 dizel otomatiği görür müyüz yeni insigniada?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön tarafta daha ciddi bir görünüme geçmiş Opel. Ben beğendim yapılan değişiklikleri. Tabi bir de aracın kendisini görmemiz lazım.

      1.6 Diesel olacak gelecekte ama otomatik şanzımanla sunulur mu orasını bilemiyorum. Başarıya ulaşması için sunulması gerekli.

      Sil
  3. tr ye ne zaman gelir acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir iki aya gelecek büyük ihtimalle. Fiyatları açıklandı Almanya pazarı için.

      Sil
  4. opel makyaj yaparken aracın görünümünü bozmayan ender markalardan.

    YanıtlaSil
  5. bence şahane bir makyaj olmuş donanım artmış ama biraz geç kalmadı mı bu makyaj zira bu araç en az 3 sene daha bizimle,ama 3 sene sonra outdated kalacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınıfını düşünürsek ilk piyasaya çıktığında dikkat çekici bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Göz alışmış olsa da segmentte yeni nesil Mondeo dışında aynı dinamizme sahip olan araç az. Onun da Avrupa'ya gelmesine var daha.

      Sil