26 Haziran 2013 Çarşamba

Heico V40 HPC


Volvo markası araçlar üzerinde yaptığı çalışmalarla tanınan modifikasyon firması Heico Sportiv, Audi S3, Mercedes A45 AMG ve BMW M135i gibi sportif hatchback araçlara rakip olabilecek özellikler sunan bir V40 geliştirdi.

Aslında V40'ın dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan Cross Country versiyonunu temel alan aracın süspansiyon sistemi 30 mm alçaltılmış. Neon yeşili gövde rengi ile yan aynalar ve gövde grafiklerinde kullanılan siyah renk dikkat çekerken 19 inç çaplı jantlar ve dörtlü egzoz çıkışı sportif bir görünüm sergiliyor.


İç mekanında Recaro imzası taşıyan sabit kafalıklı yarış koltukları, metal pedal seti, daha sportif bir tasarıma sahip direksiyon simidi, direksiyon kolonuna yerleştirilmiş vites değiştirme kulakçıkları, paslanmaz çelikten üretilmiş vites topuzu ve el freni kolu ile birlikte Alcantara döşemeler de dikkat çekmekte.


Kaput altında görev yapan, turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli motoru üç kademeli olarak 350 beygir güç, 510 Nm tork üretebilen aracın bu kademeleri, vites konsoluna eklenen bir düğme yardımıyla seçilebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 5.6 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 265 km/s.

Artan performansı fren sistemine de yansıtan Heico Sportiv ön aksta 370 mm çaplı diskler ve 6 pistonlu kaliperlere görev vermiş.

3 yorum:

  1. harika olmus hem ici hem disi hem performansi

    YanıtlaSil
  2. Seri üretime geçme ihtimali var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitte sunulan parçaların tamamı alınabiliyor Heico'dan. Paket olarak sunarlar mı bilemiyorum.

      Sil