24 Mayıs 2013 Cuma

Renault Twin'Run


Renault'nun çılgın konseptlerine bir yenisi eklendi. Önümüzdeki yıllarda piyasaya çıkacak yeni nesil Twingo'nun tasarım detaylarından bazılarına sahip olduğu tahmin edilen otomobil Renault 5 Maxi Turbo ve Clio V6 gibi araçlara göndermeler yapıyor.

Aslında bir yarış aracı olan bu konsept Twin'Z'nin hormonlu hali olarak tanımlanabilir. Tasarımına bakıldığında xenon farlar ve ilginç görünüme sahip sis farları hemen göze çarparken geniş çamurluklar, 18 inç çaplı jantlar, ince yapılı yan aynalar, splitter, difüzör ve büyük arka spoiler sportif bir görünüm sağlamış.


LED stoplar ve şeffaf bagaj kapağı gibi şık ayrıntılara da sahip olan konseptin büyük egzoz çıkışı da arka tamponun üst kısmına yerleştirilmiş. Polyester ve karbon fiber gövde parçaları sayesinde otomobilin ağırlığı 950 kg'da tutulabilmiş. 3.680 mm boya ve 1.750 mm genişliğe sahip olan Twin'Run'ın yüksekliği 1.493 mm.

İç mekanına geçildiğinde bir yarış aracı olduğu kolayca anlaşılabilen konseptte takla kafesi, yarış koltukları, süet döşemeler, dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, yangın söndürücü ve dijital gösterge paneli görülebiliyor.


Nissan modellerinde de görev yapan 3.5 litre hacimli v6 motoru 320 beygir güç, 380 Nm tork üretebilen konsept ortadan motorlu bir otomobil. Limitli kaydırmalı diferansiyel ve 6 ileri vitesli sıralı şanzımana sahip olan Twin'Run, Mégane Trophy temelli, arkadan itişli bir araç.

0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 250 km/s olarak açıklandı. Monaco Grand Prix'si sırasında tanıtılan konseptin fren sisteminde 356 ve 328 mm çaplı diskler ile 6 ve 4 pistonlu kaliperler görev yapıyor.

1 yorum:

  1. hem 5 maxi turbo hem clio v6 ya gönderme yapan bir reklamı çıkmış. baya ilginç şeyler olacak gibi =)
    http://www.youtube.com/watch?v=XhCKAGp_SUs

    YanıtlaSil