13 Mayıs 2013 Pazartesi

Peugeot 308


Fransız üretici Peugeot'da değişim rüzgarları dur durak bilmiyor. Markanın yeni yüzünü hızla bütün segmentlere yayan firma şimdi de C segmentinde bulunan temsilcisi 308'i yeniledi.

Tamamen yenilenmesine rağmen ismi değişmeyen 308'in genel olarak çok daha ağır bir görünüme sahip olduğu söylenebilir. Geniş hava girişine sahip ön tamponda sis ve gündüz farları bulunurken Seat León'da olduğu gibi tamamı LED far seçeneği ön kısımda Opel Astra havaları estirmiş.


Volkswagen Golf'ü andıran temiz yan çizgi ve geniş C sütunu büyük jantlarla birleşince biraz daha sportif bir görünüm sunarken arka kısımda spoiler, kalın bir tampon ve LED stoplar dikkat çekiyor. Boyu 4.25, yüksekliğiyse 1.46 metre olarak açıklanan araç 208'de olduğu gibi yenilenirken küçülmüş. Boyutların küçülmesi bagaj hacminin 470 litre gibi etkileyici bir değere ulaşmasınıysa engellememiş.

İç mekana geçildiğinde 208'de olduğu gibi çapı küçültülmüş direksiyon simidi ve yüksek konumlu gösterge paneli dikkat çekiyor. Ortasına büyük bir ekran eklenen gösterge panelinin simetrik tasarımı devir göstergesinin ters işlemesi anlamına geliyor.

Orta konsolunda neredeyse hiç düğme bulunmayan otomobilde bu bölümün üzerinde 9 inç büyüklüğünde geniş ekran ve şık tasarımlı havalandırma ızgaraları dikkat çekiyor.

Henüz teknik verileri açıklanmamış olan yeni nesil 308'in eşdeğer donanımlı güncel modellerden 140 kg'a kadar daha hafif olacağı belirtildi.

11 yorum:

  1. peugeot'nun yeni tasarım diliyle oluşturulmuş aslında bir 309 sanırım. bence her zaman iyi tasarımlara imza atan marka yine güzel iş çıkarmış.
    muhtemelen yeni motor seçenekleriyle sunulacaktır bu konu hakkında bir bilgi var mı?

    YanıtlaSil
  2. Muazzam olmuş.. PSA tasarım ekibini tebrik etmek lazım.. Segmentinin en iyi tasarımlı tasarımlı aracı ödülünü alır bu araba... Kıytırık da olmamış hani golf gibi, adam olmuş resmen.

    YanıtlaSil
  3. ben de oldukca begendim, ici ayri guzel disi ayri guzel olmus.

    YanıtlaSil
  4. çok yalnızım be atam

    YanıtlaSil
  5. onur beyin dediği gibi dış tasarım; astra/golf dış hatlarına peugeot tasarım detayı verilerek kotarılmış. citroen'in dışa almansı nitelikler vermesinden sonra ikinci şok peugeot'tan geldi. neredesin özgünlük?

    YanıtlaSil
  6. Satışa ne zaman çıkar bi bilgi varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz yok. Büyük ihtimalle yaz ayları sonunda çıkacaktır.

      Sil
  7. Olmuş bu, bide megane'nin yenilenmiş halini göreydik.

    YanıtlaSil
  8. fransızlar kendilerinden bi halt olmıcağını anladı almanlara öykünüyor derken(önden astra,yandan ve arkadan golf) o da nesi? ters devir göstergesi nedir allah aşkına? sanırım fransızlar orjinal olmaya çalışırken troll olmaya devam edecek

    YanıtlaSil
  9. Bu ülkede en fazla satılan araç Fransız Renault ayrıca Peugeot'u karşılaştırdığınız araçlar Türk değil Alman. Kraldan çok kralcı olmak böyle bir şey olsa gerek. Hiç Fransız arabam olmadı ama 1.2 puretech motor beni heyecanlandırdı. Onur Bey bu motoru mayısta Türkiye'ye getireceklerini okudum ama hala bir haber yok sizce ne zaman gelir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satışlar iyi gidince ertelemişlerdir büyük ihtimalle. Ben yaz sonuna doğru bekliyorum açıkçası ama kesin bir bilgim yok.

      Sil