24 Mayıs 2013 Cuma

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé


Geçtiğimiz yıl Zagato ile ortaklaşa geliştirilen coupé ve roadster konsept çalışmalarını tanıtan BMW bu yıl Villa d'Este'de sergileyeceği büyük konsept coupé modeli için Pininfarina ile işbirliği yaptığını açıkladı.

Geniş ön panjur, LED teknolojisi kullanan ince tasarımlı aydınlatma grubu, 21 inç çaplı jantlar, şişkin tasarıma sahip kapı alt bölümleri, arka tamponun alt kısmına gömülen egzoz çıkışları, kısa bagaj kapağı ile V12 ve Pininfarina logoları aracın dikkat çeken detayları arasında yer alıyor.


İç mekanı BMW 6 Serisi'nden alınan konseptin yaşam alanı farklı deri döşeme ve ahşap kaplamaların yanında daha bol kromaj da sunuyor. Paspasları da özel olarak tasarlanmış olan Gran Lusso Coupé'nin tavanında siyah renkli yün döşemeler bulunuyor. Otomobilin tavanına eklenen ince uzun sunroof da ilginç bir tasarım detayı olmuş.

Teknik verileri de açıklanmayan otomobilde bir v12 motorun görev yaptığı belirtildi. BMW raflarından alınan makine büyük ihtimalle 760i'nin kaputu altında bulunan 6 litre hacimli ünite.

11 yorum:

  1. bmw'ye italyan dokunuşları onu hep daha estetik yapsa da birşeyler eksik kalıyo. bir italyan markasına yaptıkları bütünlük hissi ("budur abi!" gibi) yok bence. amiyane olarak güzel bir melez değil de kırık yani.

    YanıtlaSil
  2. on tarafi ne kadar karizma yapmaya calismislarsa da biraz cirkin durmus. geri kalani fena degil gibi, bmw zaten belli bir kalitenin altina dusmesi imkansiz. 6 serisi gran coupe nin oncusu mu oluyor yani bu, gelecekte boyle bir sey mi gorecegiz?

    YanıtlaSil
  3. ban daha cok 7 coupe yapmak istiyorlarmis gibi geldi sonucta o pazarda rolls royce bentley ve mercedes var

    YanıtlaSil
  4. Pininfarina dokunuşu nasılda belli oluyor, BMW nin bile tasarım çizgilerini değiştirmiş

    YanıtlaSil
  5. araç cl rakibi gibi, rolls royce ve bentley biraz yukarda kalıyor, ben seri üretime geçiceğini düşünmüyorum, ilginçtir aracın içi dışına göre seri üretime daha yakın duruyor

    YanıtlaSil
  6. cl nin zaten normalde bir rakibi yok ama boyle bir segmentte mercedese kafa tutabilecek bir tek bmw var, vw grubu ve audiyi geciniz direk araba mi uretiyor onlar?

    YanıtlaSil
  7. Vw grubundan birtek porsche panamera nin coupe sini cikarirsa bu segmentten olur gibime geliyor

    YanıtlaSil
  8. o değil de bmw 7 coupe ya da 8 coupe tarzı bir araç çıkarırsa cl falan kalmaz piyasada.6 serisi çıktığında cl'ye rakip olarak gösteriliyodu ama cl serisi s serisinin büyük motorlarını kullanırken 6 serisi 7'nin değil 5'in büyük motorlarını kullanıyordu.ayrıca cl'nin en güçlüsü 65 amg s65 amg'nin motorunu kullanırken m6 760li'nin değil m5'in motorunu kullanıyordu.yani 6 serisi cl'ye rakip gibi görünse de kendi klasmanında rakibi olmayan fakat cl'nin gerisinde bir araçtı(e-coupe 6'ya rakip demesin kimse.o sadece e'leştirilmiş c-coupe).yani kısacası her ne kadar bmw'nin cl'yi rakipsiz bırakması yanlıştı bence.ileride cl'ye çıkacak bir rakip bütün herşeyi bmw lehine çevirir ki coupe yapmak zaten bmw'nin işidir.

    YanıtlaSil
  9. bmw 8 serisinden sonra tekrar gerçek anlamda lüks bir grand tourer planlıyor sanırım. CL serisinin rakibi olarak konumlandırılacaktır. V12 motorda bu izlenimi doğrular nitelikte.

    YanıtlaSil
  10. bmw'nin 7serisini baz alan 8serisi çıkarmakta geç bile kaldı. yukarıda arkadaşın dediği gibi 6serisi, 5'ten türetmedir ve tam cl rakibi olamaz. böyle bi 8serisi bentley continentale de rakip olur (çift turbo v12'yi yerleştirirse direkt rakip hem de).

    YanıtlaSil
  11. bu arada vw grubu zaten v12 biturbo motora sahip süperlüks coupe üretiyor (bentley continental gt).yani audi'den cl'ye rakip beklememiz pek doğru olmaz.bentley continental gt her ne kadar daha üst segment gibi görünse de vw grubunun bu segmentte başka araç üreteceğini pek sanmıyorum

    YanıtlaSil