20 Mayıs 2013 Pazartesi

BMW M5 ve M6


Alman üretici BMW, makyajladığı 5 Serisi modelleriyle birlikte M ailesine uyguladığı yenilikleri de tanıttı. Görünümde yapılan değişiklikler küçük olsa da performansa dönük iyileştirmeler dikkat çekiyor.

Artık bütün M5 ve M6 modellerinin ön panjuruna model ismi yazacak olan BMW her iki araçta da tamamı LED far opsiyonu sunmakta. Yan aynaların alt kısmına sinyaller ekleyen üretici stopların da iç tasarımlarında değişiklik yapmış.


Makyajlanan 5 Serisi modellerinde olduğu gibi daha fazla saklama gözü sunan yeni M5 ve M6 modelleri karbon fiber kaplamaların yanında daha fazla metal yüzeye de sahip. iDrive için el yazısı algılayabilen dokunmatik panel ve yeni bir direksiyon simidi de sunmaya başlayan BMW yeni iç ve dış renk seçenekleriyle de daha geniş bir kitleye ulaşabilecek.

Araçlarını daha yüksek performanslı isteyen müşteriler için Competition Package isimli yeni bir modifikasyon paketi sunan Alman üretici bu opsiyonla birlikte çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motorun gücünü 575 beygire ulaştırmış.


Süspansiyon sistemini de daha sportif ayarlı yapan paketle birlikte araçlar yaklaşık 10 mm alçalırken egzoz çıkışları farklı renge boyanmış. Hafifletilmiş 20 inç çaplı jantlar bu pakete özelken karbon seramik fren diskleri ve elden geçirilmiş kilitli diferansiyel de performansı artırıyor.

Rakiplerinin sunduğu oranda güç artışı sağlamayan yeni performans paketi aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşmasını 0.1 saniye kısaltırken 200 km/s sürate ulaşmak 0.2 saniye daha kısa sürüyor.

4 yorum:

  1. başlığı görünce sevindim xdrive geldi diye ama resmen hayal kırıklığına uğradım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. M departmanı olmayacağını kısa süre önce açıkladı. Biraz daha süre geçmesini bekliyor olabilirler kendilerini yalancı durumuna düşürmemek için.

      Audi ve Mercedes ile baş edebilmek için gerekiyor. Gerçi Competition paketinin de daha fazla güç getirmesini bekliyordum ben ama o da biraz hayal kırıklığı yarattı.

      Sil
    2. doğru,güç farkı da biraz az kalmış.ama böbreğe m5 yazılması güzel olmuş m6'da da çok güzel duruyodu zaten.

      Sil
  2. hayaller de bineriz heralde bu araçlara.Vay anasını sattıgımın dünyası

    YanıtlaSil