26 Mayıs 2013 Pazar

BMW 7 Serisi V12 Bi-Turbo Special Edition


BMW'nin amiral gemisi 7 Serisi özel modelleriyle de dikkat çekiyor. Alman üreticinin daha önce tanıttığı 25. yıl versiyonunu andıran otomobilin Japonya pazarına özel 52 örneği bulunacak.


Dış mekanında M aerodinamik paketi kullanılan aracın sportif görünümlü tamponları ve 21 inç çaplı jantları gözden kaçmıyor. Dikdörtgen şekilli dörtlü egzoz çıkışı, ön panjur ve bagaj kapağı süslemesi siyaha boyanan araçta M logoları da yer alıyor.


Kapı eşiklerinde V12 Bi-Turbo logoları yer alan otomobilde beyaz renkli deri döşemeler, kafalıklarda V12 logoları, metal ve piyano siyahı kaplamalar, seramik görünümlü kumandalar ve 1.200 Watt çıkış gücü sunan, 16 hoparlörlü, Bang & Olufsen ses sistemi standart olarak sunuluyor.

6 yorum:

  1. BMW lerin Aston Martin ler gibi aynı tasarıma sahip olmaları hiç hoşuma gitmiyor. Yine Aston araç sayısı az. Trafikte skalası büyümüş binlerce aynı araca binmektense Jaguar XJ tercihim olur. Bu da aracın detaylı incelemesi http://youtu.be/sCsuZEP7-gw

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bmw ve aston martin arasinda cizilebilinecek sinirli benzerlik unsuru vardir. Bunlar uzun kaput oranlari ve tampon-aks mesafesi (overhang) kisaligidir.

      Bmw, onyillardir segmentindeki en sportif surusu vaat eden ureticidir (bkz. arkadan itis ve 'ultimate driving machine') ve kullandigi dizayn hatlarina (hoffmeister kink, cift bobrek, cift goz far, L seklinde arka far, uzun kaput ve surucuye donuk on konsol) en sadik markalardan biridir. tum bu tasarim unsurlarinin amaci sportif surustur. yani aslinda siz farkinda olmadan ultra-luks segment uyesi salt-spor araba ureten aston martin ve premium uretici olan bmw'yi kiyaslayarak bmw'nin ne derece basarili oldugunu ortaya koydunuz.

      Sil
  2. v12 bi turbo standart modelde sunulan bir motor mudur? kaç hp'dir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, 760 modellerinde kullanılan 6 litre hacimli v12 544 beygir güç, 750 Nm tork üretebiliyor.

      Sil
    2. yalnız benim anlamadığım şey şu.m5'te yine çift turbolu 4.4l v8 motor 560 beygir güç üretirken %25 daha büyük motorda neden daha az güç üretiliyor?amerikan arabalarındaki gibi torku erken devirde yakalamayı vaadetme gibi bir durum mu var?

      Sil
    3. Bu durum aracın segmentinden ileri geliyor. Düşük devirli tok bir motor isteniyor süper lüks segmentin bu tip modellerinde. Mercedes ve Audi için de geçerli aynı durum. Genelde V12 motorları en sportif versiyonlara koymuyorlar.

      Sil