20 Mayıs 2013 Pazartesi

Aston Martin CC100 Speedster


İngiliz üretici Aston Martin'in 100. yaş kutlamaları devam ediyor. Le Mans 24 saat yarışlarının da 90. yaşına denk gelen 2013 yılında firma otomobilseverlerin karşısına bir yarış aracıyla çıktı.

Genel olarak yuvarlak hatlara sahip olan otomobilin yukarıya doğru açılan kapılarının alt kısmı boş bırakılmış. Karbon fiberden üretilen gövdenin arka kısmında büyük bir difüzör bulunuyor. Camları bulunmayan aracın iç mekanı da karbon fiberden üretilirken yüksek yan desteklere sahip koltuklarda deri ve Alcantara döşemelerle dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri kullanılmış.


İçeride bulunan kapı kolları ve orta kol dayanağı gibi parçaları deriden üretilen konseptin orta konsolunda yarış araçlarından alınmış şalterler görev yaparken alt kısmı düz direksiyon simidi de Alcantara kaplı. Daha önce Le Mans'ı kazanmış DBR1'in ayak izlerinden giden aracın yolcu ve sürücüsü arasına bölücü bir panel eklenmiş.

Ağırlığı 1.200 kg'ın altında tutulmuş olan otomobilin 6 litre hacimli v12 motorunun gücü henüz açıklanmadı. 6 ileri vitesli yarı otomatik şanzımana sahip olan CC100 Speedster'ın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4 saniyenin biraz üzerinde sürerken maksimum sürati 290 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış.

1 yorum:

  1. önü ve arkası zagato'nun modelinden alınmasına rağmen zagato amblemi olmaması ilginç

    YanıtlaSil