19 Nisan 2013 Cuma

Volkswagen Cross Blue Coupé


Alman üretici Volkswagen'ın 2013 Şangay otomobil fuarında sergileyeceği crossover konseptinin ilk fotoğrafları internete düştü. Almanya'nın Range Rover Evoque'a cevabı olması beklenen aracın isminde Coupé uzantısı bulunsa da aslında beş kapıya sahip.

Küçük ve daha dinamik görünüme sahip bir CrossBlue olarak düşünebileceğimiz aracın köşeli hatları, mat metal parçaları, şişkin çamurlukları, çift egzoz çıkışı, LED aydınlatma grubu ve 22 inç çaplı jantları sportif bir görünüm sunarken kalın tutulan C sütunu konseptin bir Volkswagen olduğunu belli ediyor.


4.889 mm boya, 2.015 mm genişliğe ve 1.673 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.980 mm olarak açıklanıyor. Bagaj hacmi 537 litre olan konseptin arka koltukları yatırılarak hacim 1.101 litreye yükseltilebiliyor.

Sade görünümlü bir iç mekana sahip olan Cross Blue Coupé'de alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, yatık tasarlanmış orta konsol, gövde rengine uyumlu ambiyans ışıklandırması, dijital göstergeler, büyük dokunmatik ekran, köşeli tasarıma sahip havalandırma ızgaraları, şık tasarımlı bir vites topuzu ve iç kısmında dijital göstergelere sahip havalandırma kumandaları yer alıyor.


Hibrit bir araç olan Cross Blue Coupé'de görev yapan 3 litre hacimli, benzinli v6 motor turbo besleme yardımıyla 300 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor. Elektrik motorlarından ön aksa yerleştirileni 55 beygir güç üretebilirken arka akstaki 115 beygir gücünde olan araç önden çekişli, arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak kullanılabiliyor.

Karma performans verileri 415 beygir güç ve 700 Nm tork olan otomobilin ortalama yakıt tüketim değeriyse 3 litre/100 km. Sadece elektrik motorlarını kullanarak 33 km menzile ulaşabilen aracın bu durumda maksimum sürati 120 km/s'te sınırlı. 0'dan 100 km/s sürate 5.9 saniyede ulaşabilen 2.220 kg ağırlığındaki Cross Blue Coupé'nin maksimum süratiyse 236 km/s.

4 yorum:

  1. vw sevmeyen biri olarak begendim ben. buyuk kardesinden daha guzel duruyor ayrica.

    YanıtlaSil
  2. yine güldürdün vw kardeş, konsept tasarım vw nin şu anki sığlığından bir hayli uzak bu da demek oluyor ki vw nin bu aracı plastik kutuya çevirmek için biraz süreye ihtiyacı var 2015 ten önce bu aracı görmemiz zor gördüğümüzde de öyle çok şey beklemeyin

    YanıtlaSil
  3. hani evoque'u hedef almaları tamam da benzerlikte dozu biraz kaçırmışlar gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iç tasarımı evoque'dan aynen çarpmaları hoş olmuş evet.

      Sil