1 Nisan 2013 Pazartesi

Scion


Toyota'nın en yeni alt markası Scion 10. kuruluş yıldönümünü ilginç bir şekilde kutluyor. Üretimdeki bütün modellerine farklı aksesuarlar ekleyen firma bu araçlardan toplamda 10.000 adet üreteceğini açıkladı.


Tamamında aynı açık gövde rengi ve koyu renkli jantlar bulunan otomobillerin Scion logoları LED ışıklandırmalara sahip. Yan etekler ve spoiler gibi opsiyonel olarak sunulan aksesuarlara da sahip olan araçların iç mekanlarında da gri renkli emniyet kemerleri dikkat çekiyor.


İç mekanlarının birçok yerinde özel Scion 10. yıl logolarına sahip olan otomobillerinin gösterge tablosunda yer alan bilgisayar ekranında da çalışma anında bu logo beliriyor. Güneş enerjisiyle şarj olan ışıklandırmalı vites topuzu gibi ilginç bir donanıma da sahip olan otomobillerden FR-S'de, ikizi Toyota GT86'da kullanılan xenon farlar ve çift bölgeli otomatik klima standart olarak sunulmaka.

6 yorum:

  1. guzel bir dusunce aslinda. hos olmus.

    YanıtlaSil
  2. Takdir ettim arada böyle özel serilerle de olsa alışılmışın dışına çıkılmalı. Vites topuzu fikri güzel :)

    YanıtlaSil
  3. amerikada kübik japon araçlarına ilgi ve satışlar ne durumda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Köşeli olmaları biraz sorun yaratıyor ama küçük olmaları artık çok sorun olmuyor gibi. Scion tC'nin yuvarlatılmış hatları da bunu doğruluyor.

      Sil
    2. toyota scion'u abd'lilere zorla kübik araba sattırmak için kurdu gibime geliyo. afedersiniz idlik yapmak için. klişe ama amerikalı dediğin büyük sedan, jip ve pikaba biner bence.

      Sil
    3. Smart ve Mini gibi araçlara rakip olmak için farklı marka yaratma ihtiyacı duydu Toyota. Özellikle güneyde büyük araçların üstünlüğü tartışılmaz olsa da bunlar da ayakta kalabiliyor Amerika genelinde. İlginç bir dönüşüm var aslında.

      Sil