29 Nisan 2013 Pazartesi

Mercedes-Benz Sprinter


Mercedes'in orta boy ticari aracı Sprinter makyajlandı. Kaputu altında büyük değişiklikler olmayan araçların güvenlik donanımlarındaysa farklılıklar bulunuyor.

LED gündüz aydınlatması sunan yeni farlar, daha agresif görünümlü kaput ve ön tampon, farklı jant seçenekleri ve yeni ön panjur dış görünüşte yapılan değişiklikleri oluştururken iç mekanda daha kalın direksiyon simidi, yeni vites topuzu ve farklı ses sistemi dikkat çekiyor.

Güvenlik donanımı da zenginleştirilen Sprinter yan rüzgar dengeleme, kaza önleme, şeritte kalma ve kör nokta uyarısı gibi yardımcıların yanında otomatik uzun far yardımcısını da opsiyonel olarak barındırıyor.

Tamamı Euro 6 egzoz emisyon normlarını karşılayan motorları 95 ile 190 beygir arasında güç üretebilen ticari araç ailesinde 1.8 litre hacimli, aşırı beslemeli benzinli motor da alınabiliyor. 156 beygir güç üretebilen ünitenin doğal gazla çalışan versiyonu da bulunuyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan araçlarda 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman da alınabilecek.

2 yorum:

  1. ticari araca bakıp insanlar etkilenecek mi? sonuçta amacı mal ya da minibüs yolcusu (aracın görüntüsünden etkilenmeyenler) taşımak bunun. yani otodan bi farkı var ve duyguya yer yok bunda, onun için yüzünün cla gibi görünmesine gerek yok.

    YanıtlaSil
  2. bir aracın yük taşımak için üretilmesi daha eli yüzü düzgün görünmesine engel değil. sonuçta marka bmc değil, mercedes. 100.000 tl civarı fiyata satılan bir araç ve diğer markaların ürünlerinden her yönüyle üstün olmasını istiyerek üretiyorlar. iyisini yapabilecek kapasitede olupta yapmamak gibi bir düşünce zaten saçma olur. bu aracı alan kişilerin 2 katı parayı ,peugeot, citroen ,fiat vb markaların araçlarına vermemesinin sebepleri sağlamlık,konfor,yakıt tüketimi vb. etkenlerin yanında dış görünüşününde mercedes sahibi olduklarını hissettirmesidir.
    ticari araca bakıp etkilenmek ayıp değildir. zevklerin tartışılacak yanı yoktur, herkez herşeyden etkilenebilir. spor otomobilden otobüse, kamyondan iş makinasına, tren, uçak, gemi, zirai makinelerden askeri araçlara her tür aracın takipçisi, heveslisi mevcut.

    YanıtlaSil