17 Nisan 2013 Çarşamba

Mercedes-Benz Concept GLA


Alman üretici Mercedes, BMW ve Audi'nin ardından kompakt SUV pazarına adım atmaya hazırlanıyor. GLA Serisi ile araziye çıkacak olan marka bu aracın konsept halini Çin'de sergileyecek.

Geniş yan etekler, büyük ön panjur, çift bombeli kaput, genişletilmiş çamurluklar, çift dalgalı kapılar, 20 inç çaplı jantlar, siyah renkli yan etekler ve kromajlı tampon korumalarıyla dinamik bir görünüm sunan otomobilin tavanının hem ön hem de arkasında LED sis farları bulunurken aydınlatma grubunun tamamında aynı teknoloji kullanılmış.


4.38 metre boya, 1.97 metre genişliğe ve 1.57 metre yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi de 2.70 metre olarak açıklandı.

İç mekanının ana hatları A ve B Serisi modellerle benzerlik gösterse de kullanılan malzemelerde farklılıklar bulunuyor. Kalın dikiş ipliklerine sahip deri döşeme ve içten ışıklandırılmış metal parçaların yanında ön panelde şeffaf plastik kullanıldığı görülüyor. Dört adet tekli koltuğa sahip olan konseptin ortasından geçen şaft tüneli de havada asılı duruyormuş gibi görünüyor.


Kaputu altında A Serisi'nden alınan 2 litre hacimli benzinli motor bulunan konsept turbo besleme sayesinde 211 beygir güç üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan GLA'nın şanzımanı da 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik bir ünite.

8 yorum:

  1. direk rakibi q3 ve x1 mi yoksa q5 ve x3 mu?

    YanıtlaSil
  2. ...rak gibi olmus. q3 ve x1 gibi. onlar da ...rak gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoruma bak cay demle. ne kadar derin bilgilerle ve analizlerle yapilmis bir yorum bilim akiyor resmen.

      Sil
  3. efendim a sutunu soyle b ve sutunu soyle. onu soyle iyi yan yuzeylerdeki kivrimlari soyle guzel, yok efendim tork konvektorlu sanzimanin yari otomatik sanzimana karsi avantajlari ve dezavantajlari sunlardir diyince, tasarimin aracin aeoradinamisine katkilarindan bahsedince cok bilimsel,derin ve de cok onemli yorumlar yapmis oluyoruz degil mi? teknolojisine lafim yok. tasarimina baktim, begenmedim. bu kadar basit. bok gibi olmus bence!

    YanıtlaSil
  4. yine o ekran mahvetmiş caanım arabayı

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar öncelikle blogunuzu zevkle okuyorum bunu belirtmek istedim.

    Bir sorum olacak concept araçlarla ilgili bu araçlar sanırım ileri düzey teknolojilerle üretiliyor örneğin bu araç ne zaman satılmaya başlanır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,

      Konseptler tek örnek olduklarından genelde elde üretiliyorlar. O sayede seri üretime alınamayan şekiller ve malzemeler bu otomobillerde görülebiliyor.

      Firmaların gelecek planlarına göre bu araçlar üretilmeyebiliyor. GLA ise üretileceği bilinen ve hatta geç bile kalınan modellerden. Büyük ihtimalle Amerika kıtasında düzenlenecek fuarlardan birisinde seri üretim modellerini göreceğiz yaz sonuna doğru.

      Sil