2 Nisan 2013 Salı

Kia Forte Koup


2013 New York otomobil fuarında sergilenen yeni araçlardan birisi de daha önce sedan modelleri tanıtılan ve Cerato olarak da bildiğimiz Forte'nin coupé versiyonu Koup oldu.

Önceki nesil Forte Koup modellerine göre daha yuvarlak hatlara sahip olan otomobilde inceltilmiş ön panjur, büyük sis farları, LED gündüz aydınlatmaları, 18 inç çaplı jantlar ve ucu spoiler şeklinde tasarlanmış bagaj kapağı dikkat çekiyor. Arkası sedan modellerden daha sportif görünen otomobilde yeni bir tampon ve çift çıkışlı egzoz sistemi bulunuyor.


Donanımında navigasyon sistemi, ısıtmalı direksiyon simidi, geri görüş kamerası, ısıtmalı ön koltuklar ve soğutmalı sürücü koltuğu gibi aksesuarlar standart veya opsiyonel olarak bulunan otomobilin malzeme kalitesi de artmış.

İki motor seçeneğine sahip olan aracın 2 litre hacimli ünitesi 175 beygir güç, 210 Nm tork üretebilirken turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motor 204 beygir güç, 265 Nm tork üretebiliyor. Her iki seçenekte de 6 ileri vitesli otomatik şanzıman sunulurken manuel şanzıman sadece turbo beslemeli üniteyle alınabiliyor.

5 yorum:

  1. foto bakma sistemi duzelmis 10 numara olmus yine. bir de bu arac nedir simdi avrupaya gelecek mi. genesis coupe ile teknik olarak ne benzerlikleri var malum kardes firma coupe'ler bunlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi kendine düzeldi yine. Avrupa'da yoktu daha önce. Büyük ihtimalle bu sefer de olmayacak. Hatchback pazarı olduğu için pro_cee'd satılacak onun yerine. Genesis Coupé bundan bir boy büyük. i30 temelli bir araç Forte.

      Sil
  2. Cerato koup olarak türkiyede vardı?

    YanıtlaSil
  3. Türkiye'yi Avrupa'dan saymadım. Evet, vardı Türkiye'de.

    YanıtlaSil
  4. turbo versiondaki manuel vites eski kafa sürüş manyakları için geliyor.

    YanıtlaSil