11 Nisan 2013 Perşembe

Citroën DS Wild Rubis


Fransız üretici Citroën'in bu yıl Şangay otomobil fuarında sergileyeceği SUV konseptinin ilk fotoğrafları paylaşıldı. Son yıllarda konseptler arasında bol bol gördüğümüz hibrit güç ünitesine sahip olacağı açıklanan aracın DS logolu ilk SUV modelin ön gösterimi.

4.70 metre boya, 1.95 metre genişliğe ve 1.59 metre yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.9 metre olarak açıklandı. Geliştirilmiş bir DS5 platformu üzerine oturtulan ve 21 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin ön görünümü, geçtiğimiz yıl tanıtılan Numéro 9 konseptine göndermeler yapmış. Tamamı LED aydınlatma grubu ve kromajlı parçalarıyla dikkat çeken aracın şişkin çamurlukları, gizlenmiş kapı kolları ve ince yapılı aynaları dikkat çekiyor.


Panoramik cam tavan ve çıkık yan eteklere sahip olan konseptin tavan rayları C sütunundan aşağıya doğru devam ederek ilginç bir görünüm ortaya koyuyor. Yan camları gibi bagaj kapağı camı da ince yapılı olan aracın jant yüzeyi ve farlarının iç kısımlarında DS logoları görülebiliyor.

Hibrit bir üniteyle donatılan araçta kullanılan 1.6 litre hacimli benzinli motor turbo besleme yardımıyla 225 beygir güç üretebilirken elektrik motoru 70 beygir gücünde. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan otomobilin elektrikli kullanımda menzili 50 km.

5 yorum:

  1. citroenin ds serisine olan hayranım giderek artıyo geçen yıl tanıtılan numero 9 ve şimddiye ds suv görünüm olarak tarz arabaları üretim versiyonları beklicez artık.

    YanıtlaSil
  2. citroen ds serisi tasarım konusunda gerçekten çok iyi

    YanıtlaSil
  3. http://onurkoray.blogspot.com/2013/01/honda-urban-suv.html

    iki boy küçüğü

    YanıtlaSil
  4. eğer phönomatik süspansiyon koymazlarsa citroen in çok başı ağrır.zira arazi aracı olmadıkları halde 70 yıllık modellerde bile var.

    YanıtlaSil