25 Mart 2013 Pazartesi

Toyota Vios


Japon üretici Toyota, Tayland'da ürettiği küçük sedan modelinin yeni nesil versiyonlarını tanıttı. Yaklaşık 80 ülkeye ihraç edilecek otomobilin ana pazarıysa doğu Asya olacak.

Köşeli çizgilere sahip bir yüzü bulunan otomobilin ön tamponu sportif bir tasarım sunuyor. Kapılarında çift dalgalı bir görünüm bulunan Vios'un arkasında dikkat çekici stoplar ve tampon gözden kaçmıyor. 4.410 mm boya, 1.700 mm genişliğe ve 1.475 mm yüksekliğe sahip olan sedanın aks mesafesi 2.550 mm olarak açıklanıyor.


15 ve 16 inç çaplı jantlarla satılacak olan aracın iç mekanı derli toplu bir görünüm sunuyor. Derine yerleştirilmiş yuvarlak hız göstergesinin etrafına dağılmış gösterlere sahip otomobilin orta konsolunda ses sisteminin en üste yerleştirildiği görülebiliyor.

1.5 litre hacimli benzinli motoru 109 beygir güç, 141 Nm tork üretebilen otomobil standart olarak 5 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak olsa da 4 ileri vitesli otomatik şanzıman opsiyonel donanımlar arasında bulunuyor.

3 yorum:

  1. bizim memlekete gider bu...

    YanıtlaSil
  2. Uygun fiyatlı olursa tam Türkiye pazarı için ama şimdi de rakip sayısı çok. PSA, Skoda bu segmente iddialı girdiler, Renault Logan'dan Symbol devşirdi, Fiat Linea'yı Albea'nın yerine konumladı, bir de bu gelse ortalık iyice kızışır. Ben bir süre sonra Hyundai'den eski Accent'in yerini alacak sedan bekliyorum, Blue ile bir üst segmente çıktılar, yeri boş kaldı.

    YanıtlaSil
  3. Engelli çalışan kontenjanını görme engelli tasarımcılara ayıran Toyota. Bravo amk, bravo!

    YanıtlaSil