28 Mart 2013 Perşembe

Toyota Highlander


Toyota'nın büyük SUV modellerinden Highlander yenilendi. 2013 New York otomobil fuarında sergilenen aracın kaputu altında büyük yenilikler olmasa da görünümde büyük değişiklikler var.

Çamurluklara doğru uzanan farlar, büyük ön panjur, şişkin çamurluklar, ve D sütununa doğru inen deflektörlere sahip spoiler gibi detaylarıyla oldukça güçlü bir duruşa sahip olan otomobilin port bagaj rayları şık bir şekilde gizlenmiş.


İç mekanında sade fakat çok da sıkıcı olmayan bir tasarıma sahip olan Highlander'da mavi renkli gösterge aydınlatması ve ambiyans ışıkları kullanılmış. Deri döşemenin yanında ahşap ve metal kaplamalara da sahip olan iç mekanda birçok eşya gözü yer alıyor.

Arka koltuklar için ayrı havalandırma ve eğlence sistemleri sunan Toyota yolcular için üç koltuk sırası sunuyor. İkinci ve üçüncü koltuk sıraları yatırılabilen aracın ikinci sırasında iki adet tekli veya bir adet üçlü koltuk ısmarlanabiliyor.


Kaputunun altında üç motor seçeneği sunulan aracın 2.7 litre hacimli ünitesi 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ve önden çekiş sistemiyle sunulurken 3.5 litre hacimli v6 motorda aynı şanzıman ve çekiş sistemiyle birlikte dört tekerlekten çekiş sistemi de alınabiliyor.

Yine v6 motorun görev yaptığı hibrit versiyonsa sadece sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder