21 Mart 2013 Perşembe

SRT Viper Time Attack


Yeni nesil modelleri geçtiğimiz yıl gün ışığına çıkan SRT Viper'ın özel üretim versiyonları da yavaş yavaş aileye katılıyor. Bu araçlardan ilki Time Attack ismi alırken yeniliklerin tamamı görüntüde kalmış.

33 adet turuncu gövde rengine sahip örneği bulunacak olan otomobilin jantları siyah renge boyanırken gövde üzerinde yer alan logolarda da aynı rengi görmek mümkün. Ön tamponu altına bir splitter eklenen otomobilin arkasında ek spoiler ve difüzör dikkat çekiyor.


Logoların tamamını çıkartma yaparak ağırlık tasarrufu sağladığını açıklayan SRT, aracın ağırlığını 1.537 kg'a indirebilmiş. İç mekanda siyah renkli deri döşemeler üzerinde turuncu renkli dikiş iplikleri kullanılırken Brembo imzası taşıyan fren sisteminde daha büyük diskler yer alıyor.

Süspansiyon sisteminde de yenilikler bulunna otomobilin kaputu altında görev yapan 8.4 litre hacimli v10 üzerindeyse bir değişiklik yapılmamış.

Fiyatı Viper GTS'in altında kalan araca A.B.D.'de 120.500 Dolar karşılığında sahip olunabiliyor. Otomobilin 159 örneği üretilecek ve bunların 93 adedi turuncuya boyanacak.

3 yorum:

  1. hic amerikan durmuyor ya, neredeyse asyali bir durusu var yani

    YanıtlaSil
  2. adamlar yirmi yil önceki kasaya biraz makyaj yapip tekrar piyasaya sürmüsler, tabi motorlar yenidirir ama karoseri konusunda biraz daha yenililicik beklerdim acikcasi.

    ilk cikan viper i merak edenler google görsellere dodge viper 1992 yazip aratabilirler.

    YanıtlaSil
  3. ne güzel işte, viper'ı viper yapan içindeki motor kadar o eşsiz ve zamanın ötesindeki tasarımıydı, keşke hiç değişmeseydi .

    YanıtlaSil