4 Mart 2013 Pazartesi

Porsche 911 GT3


Porsche, 911 ailesini genişletmeye devam ediyor. Yapılan açıklamalarda 2013 Cenevre otomobil fuarında iki yeni model sergileyeceğini duyuran firma araçlardan ilkinin üzerindeki sır perdesini kaldırdı.

Splitter ve ek hava girişlerine sahip olan ön tamponuyla kolayca tanınabile GT3'te bir önceki nesil GT2 RS'te görev yapan 20 inç çaplı, tek bijonlu jantlar kullanılmış. Arka iz genişliği artırılan otomobilin yan etekleri de kalınlaştırılırken kaput üzerine sabit ve büyük bir spoiler eklenmiş. Hava çıkışlarına sahip yeni arka tamponu da daha dinamik görünen aracın egzoz çıkışları ortaya alınmış.


İç mekanında büyük bir farklılık bulunmayan GT3'te yükseltilmiş yan desteklere sahip koltuklar ve bol bol Alcantara döşeme bulunuyor.

Porsche'nin ilk defa kullandığı aktif arka aks sayesinde yol tutuşu daha da iyileştirilmiş olan otomobilin 3.8 litre hacimli Boxer motoru 475 beygir güç, 438 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3.5 saniyede ulaşabilen GT3 maksimum 315 km/s sürate ulaşabiliyor.

Nürburgring Nordschleife tur süresi yedi buçuk dakikanın altına çekilmiş olan GT3'ün Almanya pazarında başlangıç fiyatı 137.303 Euro olarak açıklanırken A.B.D. fiyatı 130.400 Dolar.

3 yorum:

  1. Ön tampon modifiye firmalarınınkine benzemiş pek hoşuma gitmedi lakin arka taraf çok başarılı.

    YanıtlaSil
  2. aynen ön tampon basit ve kalitesiz duruyor, saçma firmaların tamponları gibi, gt2 rs teki ön tampona benzetilebilirdi hem şık hem de sportif

    YanıtlaSil
  3. 911'in en güzel modeli.
    GT3 RS çıkana kadar tabi...
    Turbo'nun altında konumlandırılmış bir model olsa da her zaman ondan daha çok beğeniyorum.
    Opsiyonel sunulan yarış koltukları ile alınması şart.

    YanıtlaSil