3 Mart 2013 Pazar

Mini JCW Countryman ALL4 Dakar Winner 2013


Son yıllarda Güney Amerika'ya taşınmış olsa da hala eski bitiş noktasının ismini taşıyan Dakar rallisini bu yıl kazanan Mini Countryman ve Stéphane Peterhansel anısına özel bir araç üretileceği açıklandı.

Organizasyonda yarışan aracın mat siyah ve yeşil renklerine sahip olan gövdesi üzerinde şeritler, Mini ALL4 Racing ve Dakar logolarının yanında Peterhansel'in imzasını da barındıran otomobilin kapıları üzerinde yarış aracının kapı numarası olan 302 ile Peterhansel ve copilot Jean-Paul Cottret'nin isimleri yer alıyor.


Koyu renkli jantları 19 inç çapa sahip olan bu özel üretim araçta kırmızı renkli kaliperler bulunurken iç mekanda da siyah renkli deri koltuklar ve yeşil dikiş iplikleri dikkat çekiyor.

Turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru 218 beygir güç, 280 Nm tork üretebilen araç dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate 7 saniyede ulaşabiliyor.

Peterhansel'in ana vatanı Fransa'da satışa sunulacak olan özel seri pilotun Dakar rallisi galibiyet sayısı kadar yani sadece 11 örneğe sahip olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder