4 Mart 2013 Pazartesi

Lamborghini Veneno


Bu yıl Cenevre otomobil fuarı 350 km/s üzerinde sürate ulaşabilen otomobillerle dolup taşacak gibi görünüyor. McLaren P1'in ardından Ferrari F70'i beklerken araya Lamborghini girdi.

Fotoğrafları birkaç gündür ortalarda dolaşan Veneno konsepti Sesto Elemento ve Reventón gibi araçların tasarım detaylarına sahip olsa da görünümü çok daha agresif hale getirilmiş. Dev boyutlu spoiler, splitter ve difüzör gibi aerodinamik parçalara sahip olan otomobilde LED aydınlatma grubu kullanılmış.


İç mekanında farklı koltuklar ve füme renkli karbon fiber kaplamalar kullanılan aracın yaşam alanı tasarımı Aventador'dan alınmış.

6.5 litre hacimli v12 motoru da Aventador imzası taşıyan otomobil 750 beygir güç üretebiliyor. 7 ileri vitesli, yarı otomatik şanzımana ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan 1.450 kg ağırlığındaki Veneno'nun 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 2.8 saniye sürerken maksimum sürat 355 km/s.

Markanın 50. yaşını kutlamak amacıyla üretilen aracın üç örneği bulunacak. 3 milyon Euro gibi bir fiyatı olan otomobillerin hepsi satılmış.

11 yorum:

  1. İnanılmaz bir tasarım. Ancak, olumsuz anlamda. Aventador'un üstüne bu hiç gitmedi. Sanırım seri üretim değil. Eğer değilse, tek iyi yanı bu olacak.

    YanıtlaSil
  2. Ben bu havalandırma kanallarına takmış durumdayım. Milyon dolarlık bir araba, her yerinden dizayn akıyor, ama o havalandırma kanallarını gidip Polo'dan alıyor ve aynen arabanın tam ortasına koyuyorlar. 100 takla atmışsınız arabanın orasını burasını farklı ve çekici kılmak için. Bir takla da şu havalandırma kanalları için atsaydınız. Ne bileyim, eğip bükün, şekil verin, Ama Fiat Palio'dan farkı olsun be birader...

    YanıtlaSil
  3. lol > serkan selcuk

    konseptten seri uretime gecerken bir nebze olsun daha tutarli olacaktir diye dusunuyorum ama havalandirma kanallarina bir sey diyemem, buyuk bir ihtimal guncel lambo (aventador) gibi olacaktir.

    YanıtlaSil
  4. Telaşa gerek yok. Araç bu olacak ama sadece 3 örneği var ve hepsi satılmış.

    YanıtlaSil
  5. Bence çok uç noktada bir tasarım olmuş. Biraz daha sade olsaydı iyi olurdu ama araba gerçekten muazzam. 3 örnek olması kötü olmuş en azında 50 adet olsaydı iyi olurdu. Yalnız bu araba nasıl test edilecek merak ediyorum. 3 adet örneğinin tamamının satılmış olmasından mütevellit sahipleri test kuruluşlarına bu aracı gönderir mi merak ediyorum? P1, 918 ve F150 testlerde karşı karşıya gelirken bu aracında aralarında olmasını isterdim.

    YanıtlaSil
  6. ben lambo'nun bu işi kısa yoldan büyük para kırmak için yaptığını düşünüyorum. bunun maliyeti aventadorun 2 katı bile değildir ama satış fiyatı aventadorun en az 5 katı. işin iyi tarafı para zenginin kasasından lambo'ya aktıkça biz de fantastik otomobil görmüş oluyoruz.

    YanıtlaSil
  7. bu ne böyle predator gibi... iğrenç

    YanıtlaSil
  8. nfs 2 se
    italdesign scighera

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatta biraz da Cala konseptinden alıntı var gibi. Benim de aklıma Need for Speed gelmişti ilk gördüğümde.

      Sil
    2. benzerlik için bula bula scighera'yı mı buldunuz? muhterem

      Sil
    3. Eskilerden biraz ama benzerlik yok değil hani.

      Sil