6 Mart 2013 Çarşamba

KTM X-BOW GT


2013 Cenevre otomobil fuarında genel yönelim araçları güçlendirmek olsa da KTM gibi bazı üreticiler otomobillerini daha kullanılabilir kılmak amacıyla ters yönde ilerleyebiliyor.

X-BOW R temelleri üzerine geliştirilen GT ile günlük kullanıma daha uygun bir araç yaratmaya çalışan KTM bu otomobile hem ön hem de yan camlar ekleyerek ilk adımı atmış. Kolayca takılabildiği belirtilen yumuşak bir tavanla devam eden kullanılabilirlik kürü 50 litre hacimli bagaj hacmiyle devam ediyor.

3.738 mm boya, 1.915 mm genişliğe ve 1.202 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesiyse 2.430 mm. Önde 17, arkadaysa 18 inç çaplı jantlara sahip olan X-BOW GT'nin ağırlığı 847 kg olarak açıklanıyor.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorunun gücü 285 beygire düşerken torku 420 Nm'ye yükselen otomobil 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 231 km/s.

Ortalama yakıt tüketim değeri 8.3 litre/100 km olarak açıklanan aracın fiyatıysa 72.500 Euro seviyesine yükselmiş.

4 yorum:

  1. Onur abi bir Alfa Romeo Disco Volante Touring araci geziyor ortalikta konsept midir seri uretim mi nedir o ya 8c'den bile daha guzel olmus icim gitti. haberin vardir kesin blog'a da koysan da senden okusak bir de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var zaten. Geçen sene tanıtmışlardı. Cenevre'de üretime hazır hale getirdiler.

      http://onurkoray.blogspot.com/2012/03/disco-volante-2012-touring.html

      Sil
  2. linklere tiklayamiyoruz :) demek ki o gordugum fotolar seri uretim. ayip ya bu alfanin yaptigi 4c ve disco volante touring.. saka gibi araba yapiyorlar resmen bu tur tasarimlari kullanan pek firma kalmadi. yani diyecek soz bulamiyorum mukemmel olmus, 8c nin uzerine daha ne koyabilirlerdi diye dusunuyor insan iste cevabi burda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski usul copy paste yapılabiliyor onlara sadece.

      Bu arada Disco Volante'nin temelleri Alfa sadece. Gövdesini Touring Superleggera tasarlayıp üretiyor.

      Sil