23 Mart 2013 Cumartesi

Jeep Wrangler


Konsept tanıtımlarına devam eden Jeep, Grand Cherokee Trailhawk ile birlikte efsanevi modeli Wrangler'ın temelleri üzerine geliştirdiği beş değişik aracı da sergiledi.


Flattop, 3 kapılı Wrangler temelli bir araç. Kapı menteşeleri ve kaput sabitleyicileri gibi yerlerde bakır rengi kullanılan aracın tamponları yenilenirken kaput üzerinde de hava çıkışlarına yer verilmiş. 17 inç çaplı jantlar ve 37 inç çaplı lastiklerle donatılan aracın önüne bir vinç eklenirken hem akslar hem de süspansiyon sistemi yenilenmiş.

5 cm alçaltılmış ön camı aracın sportif görünümüne katkıda bulunurken camsız sert tavan ve B sütununun iptal edilmesi görüş açılarını iyileştirmiş. Son olarak, aracın aydınlatma grubunda LED kullanılmış.


Standart görünüme en yakın tasarımı sunan Slim'in de ön ve arka tamponları Mopar'ın en hafif tamponlarıyla değiştirilmiş. 17 inç çaplı jantlarıyla birlikte ön panjur ve kaputun bir kısmı da siyaha boyanırken  yanlarda delikli koruma barlarına yer verilmiş. LED farlara sahip olan Slim'in aksları da yenilenirken 3.6 litre hacimli v6 motorunda bir değişiklik yapılmamış.


Standart Wrangler modellerinden en uzak görünüşe sahip olan Stitch gerçekten farklı bir konsept. Arka kısımda bulunan şeffaf gövde panelleri, kısaltılmış ön cam ve çamurlukları, karbon fiber motor kaputu ve yerlerini borulara bırakan tamponlarıyla hafifletilmiş olan araç 1.360 kg ağırlığa sahip.

Ön ve arkada zemin korumalarıyla donatılan konseptte de LED aydınlatma grubu, 17 inç çaplı jantlar, 35 inç çaplı lastikler, yeni akslar ve süspansiyon sistemi görev yapıyor. Arka koltukları bulunmayan aracın ön koltuklarıysa SRT Viper'dan alınmış.


5 kapılı konseptlerden ilki olan Sand Trooper II, yükseltilmiş süspansiyon sistemi ve yeni aksların yanında kısaltılmış tamponlar, 40 inç çaplı lastikler, siyah ön panjur, ek hava çıkışlarına sahip kaput, vinç, geri görüş kamerası, ve ek LED sis farlarına sahip.

5.7 litre hacimli v8 motoru 375 beygir güç, 542 Nm tork üretebilen araç 5 ileri vitesli otomatik şanzımana da sahip.


Son olarak tanıtılan Mopar Recon konseptinde yine farklı aks ve süspansiyon sistemi gibi teknik yenilikler bulunurken Çamurluklar, kaput, tamponlar ve aydınlatma grubu da yenilenmiş.

Kaputunun altında görev yapan 6.4 litre hacimli v8 motor 470 beygir güç üretebilen araçta 5 ileri vitesli otomatik şanzıman ve 39 inç çaplı lastikler görev yapıyor.

2 yorum:

  1. hepsi birbirinden guzel ya :) ama sahsi tercihim ilk iki fotodaki olurdu.

    YanıtlaSil
  2. Güzelmis. Paylasim icin tesekkürler.

    YanıtlaSil