28 Mart 2013 Perşembe

Jeep Cherokee


Geçtiğimiz ay yeni nesil modellerinin ilk fotoğrafı paylaşılan Jeep Cherokee, New York'ta resmen tanıtıldı. Ön tasarımıyla tartışmaların konusu olacak gibi görünen aracın altında yatan teknolojiyse eskisinden çok daha ileri.

Üç boyutlu ön panjur ve dalgalı bir tasarıma sahip kaputu hoş görünen aracın parçalı farları için aynı şeyi söylemek zor. Şişkin çamurluklara sahip olan aracın yan tasarımı oldukça sadeyken arka kısımda yükseğe yerleştirilmiş LED stoplar ve bu parçaların altında tampona kadar uzanan boşluk dikkat çekiyor.


İç mekan tasarımı sade fakat modern görünen Cherokee'nin gösterge tablosunda renkli bir ekran yer alırken küçük çaplı direkiyon simidi üç kollu bir tasarıma sahip. Orta konsolun üst kısmı büyük bir dokunmatik ekran tarafından kaplanırken aşağıda havalandırma ve çekiş sistemi kumandaları yer alıyor.

Dodge Dart temelli bir araç olan Cherokee'nin kaputu altında ilk etapta iki motor seçeneği alınabilecek. 2.4 litre hacimli ünite 184 beygir güç, 232 Nm tork üretebilirken 3.2 litre hacimli v6 motor 267 beygir güç, 316 Nm tork üretebiliyor.

İlk etapta dört donanım eviyesine sahip olacağı açıklanan aracın bütün modellerinde dört tekerlekten çekiş sistemi bulunuyor. Yeni platformuyla ağırlığı yaklaşık 180 kg azalan Cherokee'nin ilginç donanımlarından birisi de 9 ileri vitesli otomatik şanzımanı.

5 yorum:

  1. fiat'ın etkisiyle mi bilmiyorum, konsol güzel olmuş. eski jeep'lerde çok kötüydü. dış görünüm zorlama olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Hic bir acidan hos gorunmuyo, konsol rezalet, nasil dart temelli oldugunu cozebilmis degilim tek begendigim 9 ileri otomatik arastirmadim ama muhtemelen 8 ZF den gelistirilen 9 ZF dir

    YanıtlaSil
  3. Bu 9 ıleri alfa romeoya gelirse çekinmeden alinabilecek bi araç olur.

    YanıtlaSil