6 Mart 2013 Çarşamba

Gumpert Apollo S


Finansal problemler yaşayan firmalar arasında bulunan Gumpert para akışını hızlandırdıktan hemen sonra Apollo'nun yeni versiyonlarıyla Cenevre'de yer aldı.

Görünümü Apollo R ile neredeyse aynı olan otomobilin ön tamponuna yerleştirilen LED gündüz aydınlatmaları ters çevrilirken jantların tasarımları yenilenmiş. Egzoz çıkışları yeniden tasarlanan aracın tavanında bulunan hava girişi de daha yassı bir tasarıma sahip.

Önde 19, arkada 20 inç çaplı jantlara sahip olan Apollo S'in fren sisteminde 6 pistonlu kaliperler ve 378 mm çaplı diskler görev yapıyor.


İç mekan tasarımı diğer Apollo modellerinden alınan otomobilin yaşam alanı deri döşeme ve karbon fiber kaplamalarla dolu. Oval direksiyon simidine sahip olan aracın vites kolu da ergonomik kullanım için uzun tutulmuş.

Çift turbo beslemeye sahip 4.2 litre hacimli v8 motoru 750 beygir güç, 900 Nm tork üretebilen araç üç farklı şanzıman seçeneğine sahip. 0'dan 100 km/s sürate 2.9 saniyede ulaşabilen aracın 200 km/s sürate ulaşması 8.8 saniye sürüyor.

2 yorum:

  1. teknik alt yapısı nasıldır bilmem ama görüntü olarak bizim Şaşmaz sanayiiden çıkmış gibi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. harbiden araba tasarımdan hiç anlamayan bi mühendisin eseri gibi. (bkz. yazık la kimin çocuğuysa;)

      Sil