27 Mart 2013 Çarşamba

Chevrolet Camaro


Beklendiği gibi Chevrolet, makyajlı Camaro modellerini New York'ta tanıttı. Bir süredir söylentileri ortalıkta dolanan Z/28'i de geri getiren üretici böylece pist kullanımına uygun bir versiyona da sahip oluyor.

Farları biraz daha uzayan otomobilin tamponları hafifçe makyajlanmış. Jantları yenilenen Camaro ailesinin bazı modellerinde hava çıkışlı kaput kullanılmaya başlamış. Bagaj kapağı ve üzerinde bulunan spoiler de makyajlanırken asıl farklılık LED stoplarda tek parçalı tasarıma geçilmesi olmuş.


Z/28 donanımında büyük bir splitter, siyah renkli, 19 inç çaplı jantlar, karbon fiber spoiler, difüzör ve dört çıkışlı egzoz sistemi sunan aracın iç mekanında Recaro marka koltuklar ve Alcantara döşemeler dikkat çekiyor.


Pist kullanımı için geliştirilen ek soğutma sistemlerini de standart donanımında sunan Z/28'de sertleştirilmiş süspansiyon sistemi, Brembo imzalı karbon seramik fren diskleri, inceltilmiş arka cam ve yeni bir diferansiyel bulunuyor.


ZL1 modelinden daha düşük güce sahip olsa da aracın yaklaşık 135 kg daha hafif olması pist tur zamanlarını iyileştirmiş.

Kaputu altında bulunan 7 litre hacimli v8 motoru Corvette Z06 ile paylaşan araç "en az" 500 beygir güç, 637 Nm tork üretebiliyor. Bu ünite sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla birlikte sunuluyor.

8 yorum:

  1. arka taraf makyajsız versiyonda daha güzel. bu fazla futuristik olmuş.

    YanıtlaSil
  2. farlar da stoplar da eski halinde daha iyiydi, en azından bir havası vardı. tamponları, difüzörü makyajla gitsin, yeter.

    YanıtlaSil
  3. Aslinda facelift ile pre-facelist yer degistirmeli far ve stoplari biraz evcillesmis bence ki bu arac icin herhangi bir evcillesme abes olur

    YanıtlaSil
  4. Yurtdışı fiyatını belirtmeyip moralimizi bozmadığınız için teşekkürler :D

    YanıtlaSil
  5. ya millet arka tarafı neden kimse eleştiremiyor? bu tasarım ne olm spor otomobil mi, buzdolabı mı?

    YanıtlaSil
  6. hem arkasi hem onu cok kotu olmus makyajsiz hali 10 kat daha iyiydi bu aracin, hic corvette fani olmadim hep camaro susledi hayallerimi ama rezil etmislar araci

    YanıtlaSil
  7. Ben önünü beğendim. Zaten çok farklı değil farları. Arkası pek bir kel alaka olmuş ama. Orijinaldi eskiden. Şimdi standart sedana dönmüş.

    YanıtlaSil
  8. Arka farlar sanki 90'ların Hondaları gibi

    98 İntegra Type-R ve neredeyse 1'e 1 98 preleude gibi.

    Özellikle beyaz fotodaki benzerlik şaşırtıcı derecede fazla

    YanıtlaSil