17 Şubat 2013 Pazar

TagAZ Aquila


Bir dört kapılı coupé yorumu da Rusya'dan geliyor. 90'lı yıllarda kurulan marka yıllar içerisinde birçok markanın araçlarını Rusya pazarı için farklı isimlerde ürettikten sonra kendi ismiyle bir modeli tanıtmış oldu.

Rusya'da PS511 model adıyla pazarlanacak olan otomobilin model isminin karakterleri Porsche 911'i andırsa da aracın geriye kalanının bu otomobille ilgisi yok. Aslına bakılırsa her köşesinde başka bir otomobilin etkisi görülebilen Aquila'nın çizgileri iddialı olarak görülebilir.

İç mekanında sportif yan destekler sunan koltuklar ve metal pedal seti gibi detaylara yer verilmiş olsa da hemen hemen her parçanın başka araçlardan alınmış olması pek orijinal bir görünüm sunmuyor.


İlk etapta 1.6 litre hacimli, benzinli ve 107 beygir güç üretebilen bir motor ve 5 ileri vitesli manuel şanzıman ikilisiyle satışa sunulacak olan otomobilin daha güçlü bir versiyonunu otomatik şanzıman seçeneğiyle sunmak da planlar dahilinde.

Tasarımıyla olmasa da fiyatıyla göz kamaştıracak olan aracın Rusya pazarında satış fiyatı 450.000 Ruble yani yaklaşık 24.500 Lira seviyesinden başlıyor.

3 yorum:

  1. turkiye'ye getirseler bunu satar ya baya

    YanıtlaSil
  2. vergilerle 55.000 tl olur :)

    YanıtlaSil
  3. 55 bin çok olur iyi kötü satması için 40 civarı olmalı

    YanıtlaSil