4 Şubat 2013 Pazartesi

Renault Scénic XMOD

 

Renault'nun ilk nesil Scénic temelleri üzerine geliştirdiği RX4 yeni modellerde XMOD adıyla geri döndü. Hafif arazi şartlarına uygun modifikasyonları bulunan araç önden çekişli.

Yenilenen ön tamponunda LED gündüz farlarıyla birlikte sis farları bulunan otomobilin gövdesinin alt kısımları siyah renkli koruyucu plastikle kaplanırken aşağı kısımlara eklenen metalik süslemeler de dikkatlerden kaçmıyor. Farklı jant seçenekleri ve yeni bir ön panjur sunan Scénic XMOD'un yan aynaları da siyaha boyanmış.


İç mekan tasarımı diğer Scénic modellerinden tanıdık olan otomobilin üst donanım seviyesine sahip versiyonlarında navigasyon, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, metal pedal seti, Bose ses sistemi ile deri ve Alcantara döşemeler sunuluyor.

Yaşam alanında en çok dikkat çeken yenilikse vites kolunun önünde konumlandırılmış çekiş sistemi kumandaları. 12 Volt çıkış ve cruise control kumandasının yanında bulunan yuvarlak buton çekiş sistemine, yol, expert ve arazi arasında seçim yaptırabiliyor.


Bagaj hacmi 555 litreye çıkarılmış olan Scénic XMOD'un motor seçenekleri de alçak tabanlı kardeşten tanıdık. Araçla birlikte aileye katılan üniteyse Turbo beslemeye sahip, 1.4 litre hacimli, 130 beygir güç üretebilen benzinli motor olmuş.

8 yorum:

  1. Güzel araç ama şu göstergelerin konsolun ortasına kaydırılmasını oldum olası sevemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım toyota başlattı.

      Sil
    2. Eskiden de olan bir şeydi ama yeni nesil araçlarda Yaris uyandırdı tekrardan.

      Sil
  2. Ahah o neymiş hakikaten. Yorumu görmesem dikkatimi çekmezdi. Orada olmamış.

    YanıtlaSil
  3. onur bey sanırım buton resmi peugeot'a ait Renault ta öyle bir düğme yok diye biliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı XMOD modellerinde sunuluyor. Vites kolunun önünde oluyor hatta. Hız sabitleme ve sınırlama düğmelerinin yanında.

      Sil
    2. renaultun sitesine girin bakın yok böyle bi araç fotoşop

      Sil
    3. Öyle bir photoshop ki Avrupa çapında Renault bayileri satarmış gibi yapıyor bu aracı. Astronomik vergiler cennetinde Fransız bir üreticinin bütün model ve motor seçeneklerini sattığını düşünmek biraz saflık. V6 motoru da Twingo modeli de yok Renault'nun Türkiye'de şu anda satışta ama Avrupa'da canavar gibi satıyor ikisi de.

      XMOD'un özellikleri burada: http://www.renault.fr/gamme-renault/vehicules-particuliers/scenic/scenic-xmod/presentation-generale/

      Fransızca konusunda yardımcı olabilirim.

      Sil