17 Şubat 2013 Pazar

Qoros 3


Çin'den gelen haberler önümüzdeki günlerde daha da artacak gibi. İki ay önce kompakt sedan modelini Cenevre fuarında sergileyeceğini açıklayan Qoros bu aracın ismini Qoros 3 olarak değiştirirken sedan'ın yanında station wagon ve hatchback versiyonların konseptlerini de sergileyecek.


Daha önce yüzünü gördüğümüz sedan modelin kısa tutulmuş bagaj kapağı, büyük stopları ve tamponun alt kısmına yerleştirilen çift egzoz çıkışı dikkat çekici detaylar arasında. Bagaj kısmı kısa tutulan bir diğer model de Estate, yani station wagon gövde şekline sahip olan araç. Bagaj kapağı camı açılı olan otomobilin stopları ve arka tamponu sedan seçenekten alınmış.

Yükseltilip alt kısmı siyah plastikle çevrelenen gövdeye sahip olan Cross Hybrid isimli konseptse daha dinamik bir arka tasarım sunuyor. İnceltilen stoplar ve cam üzerine yerleştirilmiş büyük spoiler sportif görünürken egzoz çıkışlarının tampon alt plakasına gizlenmiş olması da şık bir detay.


Sade görünümlü iç mekanın tasarımında iki ay önceye göre farklılık bulunmazken kaput altında görev yapacak motor seçenekleri de belli oldu. 1.6 litre hacimli benzinli motorun atmosferik emişli versiyonları 126 beygir güç, 155 Nm tork üretebilirken turbo beslemeyle 156 beygir güç, 210 Nm tork elde ediliyor.


Start/Stop sistemi ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanı standart donanımda sunacak olan Qoros 6 ileri vitesli, çift debriyajlı, yarı otomatik şanzımanıysa opsiyon donanım listesine katacak.

Qoros 3 Cross Hybrid modelinde kullanılan hibrit ünitede görev yapan benzinli motor turbo beslemeye sahip 1.2 litre hacimli, 3 silindirli bir makine. Daha sonra diğer versiyonların donanımına da katılacak olan bu motorla birlikte sunulan elektrik motoru sayesinde araç dört tekerlekten çekiş özelliği de kazanmış.

9 yorum:

  1. sedan haric diger modellerin arka tasarimi citroen ds ailesinden

    YanıtlaSil
  2. değil aabi. citroen ds ile alakası yok. gayet özgün bir tasarım. sınıf olarak da farklı. konsept olarak da farklı. vazgeçemediniz bu o ondan çalmış geyiğinden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buyur burdan yak blue kardeş;

      http://www.neocarmodels.com/2012-citroen-ds5-diesel-hybrid-technology-releasedate-review-specs-photo-price/2012-citroen-ds5-side-back-side

      http://www.netcarshow.com/citroen/2012-ds4/1280x960/wallpaper_1f.htm

      Sil
    2. hala, ne alakası var diyorum???

      Sil
    3. Yeni firmaların tutan tasarım trendlerini kullanması bence kötü fikir değil. Dikkatli bakılınca her aracın başka otomobillerde bulunan detaylara sahip olduğu da söylenebilir ayrıca.

      Örneğin hatchback dışında kalan Qoros 3 modellerinin stopları Golf 6'nınkileri andırıyor. Hatchback'in stop ve dar arka cam kombinasyonu da Evoque benzeri diyebilirim ama bunlar kopyadan çok esinlenme seviyesinde kalmış.

      Sil
  3. bu model çin otolarının güzelleşmeye başladığının haberi olsun. önceki (türkiye ye gelen) çin otoları, "nasıl kötü tasarlanır?"ın cevabıydı.

    YanıtlaSil
  4. tasarım konusunda söz söylenecek olura bence yeni kia modellerini andırıyor, ama sonuçta uzakdoğulu markaların benzer çizgiler izlediği de bir gerçek.
    asıl söylemek istediğim şu ki, çinliler büyümüş de araba yapmayı öğrenmiş, helal olsun. inşallah yine güvenlikte hayal kırıklığına uğramayız.

    YanıtlaSil
  5. NCAP testinden 5 yıldız aldığı söyleniyor. Tasarımı da ilgi çekici. Denenebilir düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil