20 Şubat 2013 Çarşamba

Peugeot 2008


Fransız üretici Peugeot, tanıtımını geçtiğimiz yıl yaptığı küçük crossover modeli 2008'in detaylarını da açıkladı. İç mekan fotoğrafları da paylaşılan otomobilin motor seçeneklerinin güçleri de açıklandı.

Satışına yaz aylarında başlanacak olan 2008'in boyu 4.159, eni 1.739, yüksekliği 1.556 ve aks mesafesi 2.538 mm olarak açıklandı. 360 litrelik bagaj hacmi arka koltukların yatırılmasıyla 1.194 litreye ulaşan aracın iç mekan tasarımı da 208'den alınmış.


Küçük direksiyon simidi, yükseğe yerleştirilen gösterge tablosu ve orta konsolun üst kısmına yerleştirilen dokunmatik ekranla dikkat çekici bir görünüm sunan yaşam alanında konsolda deri döşeme, havalandırma kumandaları çevresinde piyano siyahı kaplamalar ve metal pedallar gözden kaçmıyor.

2008'in kaputu altında ilk etapta görev yapacak 1.2 litre hacimli benzinli motor 82 beygir güç üretebilirken 1.6 litre hacimli ünite 120 beygir gücünde. Gelecekte turbo beslemeyle de sunulacak olan 1.2 litre hacimli motor 110 ve 130 güç üretebilen versiyonlara sahip olacak.

Mazotla çalışan bir motor isteyen müşteriler için 1.4 ve 1.6 litre hacimli turbo Diesel üniteler sunan Peugeot bu motorların 68, 92 ve 115 beygir güç üretebilen versiyonlarını üretecek.

5 yorum:

  1. fiyat politikası "kıytırık 208 i biraz değiştirip yükseltelim de şişirelim fiyatı" üzerine değildir umarım

    YanıtlaSil
  2. bu güne kadar hyundai, fiat, vw, peugeot kullandım ve genel olarak söyleyebilirim ki peugeot kaliteli otomobiller üretiyor. en memnun kaldığım marka oldu. enteresandır, bilhassa ülkemizde şu sıraladığım markalar arasında da en fazla eleştiriye maruz kalan markadır peugeot. nedenini de bir türlü anlayamadım, fransaya duyulan antipatiden mi acaba bilemedim. küçük suv sınıfında da en azından bana göre en hoş tasarım yine bu araca ait, üstüne kalitesiz olacağını da sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Şanzıman tek kavramalı yarı otomatik bir ünite olduğundan performansı başarılı değil. Dur kalk trafikte yığılmaya neden oluyor. Ses konusu çok rahatsız etmemişti beni, en azından yeni araçta.

      Sil
  3. tasarım çok güzel, hilkat garibesi juke'a kıyasla bilhassa. 1.2 turbolar ve dizeller bizde iş yapar.

    YanıtlaSil