28 Şubat 2013 Perşembe

Chevrolet Prisma


Chevrolet'nin Brezilya kolu bu ülkeye özel küçük bir sedan modelin tanıtımını yaptı. GM'in gelecek nesil Corsa'da da kullanacağı Gamma II platformu üzerine geliştirilen otomobil büyük bagaj hacmiyle dikkat çekiyor.

4.2 metre boya, 1.7 metre genişliğe ve 1.4 metre yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.5 metre olarak açıklanırkenbagaj hacminin 500 litre olduğu belirtildi. Alçak burnu, kısa motor kaputu, küçük lastikleri ve yükseltilmiş gibi duran gövdesiyle biraz orantısız gibi duran otomobilin bagaj kapağı da oldukça küçük.


İç mekanında dijital gösterge tablosu ve dokunmatik eğlence sistemi ekranı gibi modern dokunuşlar bulunan otomobilin dairesel havalandırma kumandaları ve gövde rengine uygun konsol kaplaması da şık duruyor.

İki adet benzinli motor seçeneğine sahip olan aracın 1 litre hacimli ünitesi 80, 1.4 litre hacimli seçeneğiyse 106 beygir güç üretebiliyor. Her ikisi de benzinle birlikte etanol de yakabilen motorlar sadece manuel şanzımanla alınabilecek.

5 yorum:

  1. bu kadar kalitesiz duran cok az arac gormusumdur. ssangyong bile daha saglam duruyor buna kiyaslayinca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 301 ve C ellysee bu araç gibi orantısız tasarıma sahip değil. Tasarımları gayet güzel ve akıllıca yapılmış araçlar.

      Sil
  2. bu aracın türkiyeye gelme durumu vardı bir bilginiz var mıdır?

    YanıtlaSil
  3. Yav arkadaş B sınıfı sedan yapmak zor işte anlayın şunu ey üreticiler.Olmuyor olmuyor olmuyor.Orantısız, abuk subuk model doldu ortalık.Bir tek Aveo'nun gideri var.

    YanıtlaSil