25 Şubat 2013 Pazartesi

BRABUS 800 Roadster


İş Mercedes modellerinin modifikasyonuna geldiğinde akla gelen ilk firmalardan olan BRABUS, yeni nesil SL65 AMG temelleri üzerine geliştirdiği süper spor roadster modelini tanıttı.

Ön tamponun altına büyük bir splitter yerleştiren firma hem tampon hem de ön çamurluklar arkasına hava çıkışları eklerken motor kaputu ve yan eteklerin arkasında hava girişlerine yer verilmiş. 20 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin arka kısmında sabit spoiler, difüzör ve yeni egzoz sisteminin dörtlü çıkışı dikkat çekiyor.


Aracın iç mekanında farklı renk ve desenlerde deri döşeme ile ahşap ve karbon fiber kaplamalar sunulurken metal kapı eşiği kaplaması, özel paspaslar, BRABUS gösterge tablosu ve metal pedal seti alınabilecek diğer aksesuarlar.

Araç için daha sert süspansiyon ve daha güçlü fren sistemleri de sunan BRABUS kaput altında da tam bir bomba sunuyor. Çift turbo beslemeye sahip 6 litre hacimli v12 motoru 800 beygir güç, 1.420 Nm tork üretebilen aracın maksimum tork değeri 1.100 Nm'de sınırlandırılmış.


0'dan 100 km/s sürate 3.7 saniyede ulaşabilen 2.2 ton ağırlığındaki otomobilin 200 km/s sürate ulaşmasıysa 9.8 saniye sürüyor. 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımana sahip olan 800 Roadster'ın maksimum süratiyse 350 km/s'te sınırlandırılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder